Ovlašteni sevis - moja iskustva
Imam C4 1.6HDI 2011. godina (75000km) i odem na servis (ovlašteni) jer mi je počeo trošiti više goriva (cca 8L). U servisu mi kažu da su moram zamijeniti sva četiri injektora, s obzirom da im je to jako čudno tražit će od citroena da preuzme troškove. Dobijem dozvolu, citoren odobrio zamjenu sva četiri injektora ali radne sate plaćam sam. Mislim, ok super!
Sada slijede problemi. Nakon zamjene injektora kaže ekipa u servisu da se moram malo provozati i upariti dize... I krenem ja na obilaznicu kad se upali žarulja FAP filtera, vrlo brzo nakon toga se upali service lampica, pa greška na motoru.... itd. Zovem ja ekipu i kažu da je to problem FAP filtera da jednostavno trebam propuhati auto.... Malo mi je to čudno zvučalo jer dobar dio kilometraže radim na autocesti.... ja sutra opet u servis kad oni meni nude zamjenu FAP-a.... Naravno ne pristajem na to jer citroen vozim 16 godina i na jednom nisam imao problema. Slijedi preporuka da idem u neki servis da mi to pročiste. Odem ja u Molydon i odradimo kemijsko čišćenje na moje inzistiranje jer su dečki rekli da nije problem u filteru jer je tek 6,3g/l čestica u njemu. Drugim riječima cca 40% začepljenje. Oni meni ko i stopa vele da je problem u injektorima da se čuju i da to moram riješiti.
Javim se ja opet ekipi iz servisa i velim kaj se događa, a oni mene šalju u Servis Purić.
Odem ja u drugi Citroenov servis i riješe problem FAP-a, ali i dalje mi se čuju ventili pri dodavanju i puštanju gasa. Osobno mislim da je nastao problem sa EGR zbog ove zafrkancije sa FAP-om i injektorima ovih desetak dana. Auto sada troši po gradu 5,7-6L što mislim da je puno u odnosu kako je bilo na početku.
E da... ovo moram podijeliti s vama u drugom ovlaštenom me pitaju jel sumnjam da su mi ugradili polovne injektore...moram priznati da me strah na to i pomisliti.
Molim vas za pomoć. Kome se obratiti da mi riješi problem. Mislim da je u ovom slučaju nužan dijagnostički softver lexia. Stvar mi je dosta hitna jer bih trebao na put izvan granica.... no malo me strah.. Vidim da se dosta hvali ekipa iz Auto stopa
Ono što je najgore da me to dokazivanje koštalo cca 1500kn dodatnih troškova. I sad se pitam da li prijaviti tržišnoj inspekciji pa tražiti povrat love ili.... nemam pojma...
kad sve ovo skupa vidim koliko sam u ovih dana pročitao stručnih članaka onda se šokiram kad postavim neko pitanje pa na njega dobivam objašnjenje koje bi i moje dijete od 10 godina bolje sročilo i logičnije objasnilo....
Je li ima itko iskustva sa servisima u Sloveniji? Èuo sam da su cijene dosta jeftinije, zanima me i usluga.