Koko
Well-known member
Prijatelju nije problem pravljenje kljuca, posto su oba kljuca nova, jedan pravljen ( narezivan ) prije 8 mjeseci posto je STARI kljuc koji je bio u upotrebi od 2002. bio izlizan i nije htjeo uci svaki put u bravu vrata i otkljucati vrata, a u zadnje vrijeme je tesko ulazio i u bravu cepa za gorivo. U bravu za palenje je ulazio bez problema i palio auto bez greske. Drugi kljuc je Valeo NOV nekoristen, a treci kako vec napisa u postu prije kodni kljuc za narezivanje bez elektronike u njemu za otkljucavanje vrata.Ako je imobilizator, moze se napraviti novi kljuc i izvuci da kazem PIN broj iz računara kako bi napravili kopiju. Ja za moj C4P imam 4 kljuca i svi pale
Mene u svemu tome buni jedna jedina stvar,a to je sto je auto do jednoga trenutka radio besprijekorno. Da sam ja imao prije kakvih problema sa kljucem i kodom, tipa hoce da upali, pa nekad nece od prve, ali kasnije upali ili slicno pa da kazem moguce da je tu imao neku caku, vec odjednom vise nije htjeo da upali? E sad opet ponavljam mozda je taj nesretni SIEMENS-ov kompjuter jednostavno u tom trenutku otkazao, posto sam po kupovini auta negdje na Netu procitao da je Citroen imao problema sa tim kompjuterom koji se kvario i pravio probleme, a da je BOSCH-ov koji je isto ugradjivan u C3 pouzdan i dobar? Nadam se kako mi rece veceras majstor kod kojega je auto da cu sutra znati sta je u pitanju i svakako prenjeti sta se desilo i jel sta uradjeno ili treba kupovati drugi kompjuter pa ga programirati i zamjeniti?