Nakon dosta vremena, da ostavim kratak post sta je na kraju rijesilo moj problem. Neko je ranije na threadu spominjao regulator / senzor visokog pritiska goriva, i moj mehanicar ga je zamijenio i dao da isprobam jednu sedmicu. Medjutim, auto se opet gasilo.
Pocetkom proslog mjeseca sam otisao u Tuzlu u Pavic - oficijelni Citroen servis (koji je na dobrom glasu u BiH) - i rekli su mi sa 99% sigurnoscu da je taj senzor problematican. Rekao sam im da smo vec pokusavali to, ali su insistirali da stave oficijelni (ne zamjenski) senzor i da probam opet. Bio je skoro duplo skuplji od onog kojeg je moj mehanicar nabavio (taj "zamjenski" je bio 190KM kod mog mehanicara, a oko 350KM u oficijelnom servisu).
Eto skoro 2 mjeseca proslo i auto se ne gasi. Ne "drhti" u leru. Puno ljepse za voziti. Ne znam sta bih vam rekao. I moj mehanicar je bio upravu ali - ili zamjenski dio nije bio dovoljno kvalitetan (a bio je nov) - ili ga mozda on nije fino zamijenio. Mada mi je rekao da se nema sta specijalno raditi oko zamjene tog senzora.