Odradio prvu vožnju, nije baš duga bila... ali prvi dojmovi su tu. HDi sa 75ks, N1 model na zimskim gumama.
Volan je ubi bože, smeće par excellence... tako je mekan da bi ga trepavicama mogli okretati. Feedback sa ceste je 0, ne postoji. Možda tako nešto odgovara ženama, millenialsima po gradu, ali meni ga uopće nije bilo ugodno voziti. Moguće da bi veće felge, šire sportske gume tu nešto pomogle... ali teško
Naginje se više od starog modela, s tim da je sic tvrđi i cjelokupni dojam mi je neudobniji nego na prastarom C3. Istina, možda sam na starom razradio siceve u tih 200tinjak tkm, ali nema onaj filing sjedenja u fotelji...
Motor potegne praktički isto sa 1/3 i full gasom. Kako čupne na 1500okr, tako nastavi još malo potezati bez ikakvog naknadnog razvoja snage, ičega...
Radi momenta na niskim okretajima se čini da potegne jače od mog starog benz 1.4, ali neznam kako bi završilo da ih se stavi jednog do drugog.
Uglavnom, totalno sterilno prijevozno sredstvo. Nije autonoman, ali da je, gušt vožnje bi bio isti, tj. nema ga po meni. Potpuna suprotnost nekoj ideji vozačkog auta.
Kupio bi ga možda materi kao zadnji auto za po gradu. Al ja ga štapom nebi.
No možda sam pre subjektivan, tko će ga znati...
E da, ima jednu osobinu (nekome prednost, nekome manu)... full je tih, naspram starog C3 govorim. Drugo me više ništa nije ni zanimalo... voz'ga'ća.