Ma to nije ništa strašno i loše ako je dobro napravljeno. Npr. kod VW EA288 motora (1.6 i 2.0 TDI) je isto ulja pumpa pokretana remenom pa nemaju taj problem. Dok su Ford i PSA katastrofa.I navodno je i dalje uljna pumpa pokretana remenom, problem je smanjen, ali nije riješen, pored svih ostalih nabrojanih.
Osobno sam htio neki pošteni 2.0 turbak makar trošio 12 u gradu, qli nema.
THP je sr samo po sebi kao i ovaj 1.2 turbak.
Tako da iako radim samo 10k godišnje završio na 2.0hdi, iako mi je prošli auto bio 1.4tb s 150ks.
Nisam detaljno proučavao problematiku ali sam čuo na dosta mjesta da su ljudi imali probleme na malim kilometražama. Ako je tako, onda su to sigurno bila ulja sipana u ovlaštenim servisima dok su auta još pod garancijom. Tako da u priču o lošim uljima kao uzroku ne vjerujem. Drugo, kakva neadekvatna vožnja i visoke temperature? Temperature čega, ulja? Ako dio strada od temp. ulja koja se razvija pri normalnom korištenju auta (nisu ljudi vozali auta po Nurburgringu) onda je to loš dizajn ili loš materijal. Ili je u uputstvima trebalo pisati da se auto smije voziti samo pod malim opterećenjima (npr. nizbrdo)..remen zasigurno strada od loseg ulja..visokih temp.usljed neadekvatne voznje
Opet ulje. Kakvo je to loše ulje a kakva je to adekvatna vožnja? Dajte najte ... strada jer je loše konstruiran ili napravljen. Kao što sam već rekao ugledaj se na VAG grupu napravi preko pola milje sa remenom u ulju i još ga ovlašteni servis deklarira kao lifetime.n.remen zasigurno strada od loseg ulja..visokih temp.usljed neadekvatne voznje..
Već se konci vide.
**** te ti, taj automatik je najpouzdaniji dio auta...nigdje za tu lovu od kojih 23000 plafon ne mozes dobiti konkurentniji automobil od C4 dobijes 130 ks..za normalne vozace sasvim dovoljno ,potrošnju ispod 6 litara , ali stvarnu moze i jos manje, najvaznije od svega dobijes luksuz jer se vozis udobno..a ne kao da s vozis u golfu ili skodi..znaci vozis se ko gospodin uz brdo opreme za tu lovu..o dizajn moze proci jer ionako svi autu danas slice jedan drugome..motor ako ima lanac jos i bolje...na cesti je puno takvijh motora i jos puno vise losih vozaca pa sve ispada statistika..daklem ispd 23 k dobijes kompakt koji ima vise puno vise od razvikanih marki i uz razumnu voznju i održavanje prodes puno jeftinije...jedini moguci konkurenti bi bili kinezi koji se prodaju ali je tu u pitanju potrosnja..mislim ne shvacam tko danas uopce kupuje automobil koji trosi 7 8 litara u najstedljivijem rezimu...dakle kada rekapituliras ipak je C 4 povoljna i isplativa kupnja..govorim ne za utrkivanje nego za normalnu voznju..remen zasigurno strada od loseg ulja..visokih temp.usljed neadekvatne voznje..i naravno treba izbjefgavati automatski mjenjac zbog mogucih mozebitnih skupih popravaka mjerenih u tisucama eura i vise potrosnje..dakle samo manuelno..nije logicno da ti kompjuter mjenja brzine...skupo to kosta..
Nije govno, nego feces.Nije drek nego govno ?