Qashqai 2008g

diegos

Well-known member
----
Evo isprobana i kona 1.0t 120ks. Kao cjelina rekao bih da je to ono što tražimo. Dovoljno dobro potegne ovaj od 120ks, vozila ga je i žena, a njoj se sviđa pa je to za sad najizgledniji kandidat. :D Ovaj je imao veći ekran s navigacijom, lijepo reagira, nisam primjetio da je spor ili da zašteka. Iako je dobar paket opreme, ima i kona "plastične" naslone za lakat. Na zadnjoj klupi je nešto više mjesta od stonica - zapravo sam se ugodno iznenadio, mislio sam da će biti više skučeno. Mjenjač lijepo šalta (6 brzina), a i onaj u stonicu je bio dobar ali taj je 5-brzinski.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Da... Stonic i Kona u netipična priča u autoindustriji, jer bi ih 99% drugih proizvođača odradili na istoj platformi.
Na prvu su relativno slični auti, dimenzija tu negdje, al od ispod je velika razlika.
Stonic je izvedenica i20/Rio modela, štedilo se.
Dok je Kona na skraćenoj kompaktnoj platformi (i30/Ceed), za razliku od Stonica ide do 200ks, ima mogućnost pogona na četri i sa istim motorm je teža 100-150kg od Stonica.

Ta razlika se mora osjetiti... pa ako su cifre slične, Kona je svakako bolji izbor.

diegos

Well-known member
Da... Stonic i Kona u netipična priča u autoindustriji, jer bi ih 99% drugih proizvođača odradili na istoj platformi.
Na prvu su relativno slični auti, dimenzija tu negdje, al od ispod je velika razlika.
Istina, očekivao sam da će biti više-manje isti k...
Kone po oglasima su uglavnom 120ks, dok su stonic-i većinom 1.2/82ks (ovi su najjeftiniji tj. za istu cifru se nađe novije godište s manje km) i 1.0t/100ks, onih od 120ks je manje.

Na vrh