Ne mislim ja da lažeš, nego da si neinformiran oko savjeta kojih tu daješ.
I radi kojih bi netko mogao dobiti kaznu u Hr, što je dosta neodgovorno.
Neznam jesi li pročitao dalje od moje prve rečenice u prošlom postu, ali evo, ponoviti ću se sa više detalja:
Dakle, Zakon o sigurnosti prometa na cestama RH, članak 90., obrati pozornost na točku 3
14. VUÈA PRIKLJUÈNIH I ZAPREŽNIH VOZILA
Èlanak 90.
(1) U prometu na javnoj cesti, motornom vozilu mogu biti pridodana najviše dva priključna vozila za prijevoz tereta, odnosno jedno priključno vozilo za prijevoz osoba, a na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila samo jedno priključno vozilo.
(2) Motornim vozilom smije se vući samo priključno vozilo koje ne smanjuje njegovu stabilnost.
(3) Motorno vozilo opremljeno zglobno rastavljivim vučnim uređajem za vuču priključnoga vozila (EURO kuka), ako ne vuče priključno vozilo, ne smije sudjelovati u prometu s postavljenim vučnim uređajem.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna ili fizička osoba obrtnik ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
(5) Za prekršaj iz ovoga članka kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 do 5.000,00 kuna i odgovorna osoba u pravnoj osobi.
(6) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
Tebi apsolutno ne vjerujem u ovom slučaju, policiju ne moram pitati jer moraju provoditi gorenavedeni zakon. Što i rade.
A to što ti nisi nikad imao problema radi toga - ne znači apsolutno ništa.
Nisam niti ja nikada dobio kaznu za npr. prebrzu vožnju u Italiji, ali to ne znači da je prebrza vožnja dozvoljena.
PS
Eh Olivere... brisati postove. Jel ima smisla? No dobro.
I ovaj drugi ti je glupost. Prouči si malo temu i razlike europskih regulativa, direktiva... i ''europskih zakona'' kako ih ti zoveš.