Kazu da je istinito pismo Italijanskog regruta, verovatno znate već.
“Poštovani gospodine ministre odbrane!
Dozvolite mi da Vam iznesem neke činjenice, koje će vam mnogo štošta objasniti u rešavanju moga slučaja. Trenutno čekam poziv za odsluženje vojnog roka u Italijanskoj vojsci.
Imam 24 godine i ozenjen sam 44. udovicom, koja ima 25-godišnju ćerku. Tu ćerku je oženio moj otac. Tako je otac postao moj zet, jer je oženjen ćerkom moje žene. Istovremeno je ćerka moje žene, postala moja maćeha.
U januaru smo žena i ja dobili sina, postao sam otac. To dete je brat žene moga oca,dakle šurak moga oca. Ali istovremeno je i moj ujak, jer je brat moje maćehe, to jest moj sin je istovremeno i moj ujak.
Dva meseca kasnije je i žena moga oca dobila sina, koji je moj brat, pošto je sin moga oca, ali je takođe i moj unuk, pošto je sin ženine ćerke. Dakle, ja sam brat moga unuka i pošto je muž majke neke osobe istovremeno njen otac, iz toga sledi da sam otac ćerke moje žene, to jest i brat njenoga sina. Dakle, ja sam svoj sopstveni deda!
Ovim obrazloženjem poštovani gospodine ministre, ja vas molim da me oslobodite vojne obaveze, pošto po zakonu otac sin i unuk ne mogu istovremeno da služe vojni rok.
Molim za razumevanje i povoljno rešenje mog slučaja!”
(U aktima ovog mladića je pisalo: Osoba je razrešena vojne obaveze zbog psihičkih poremećaja i moralne nestabilnosti, koji su posledica nesređenih porodičnih odnosa!)”
“Ovo je istinito pismo koje je napisao jedan regrut, da bi se oslobodio služenja vojnog roka u Italiji”