Scala & Golf by Liberty

liberty

Well-known member
Cmax prodan
u širu obitelj dolazi (danas) brat blizanac Berlinga - Toyota proace verso 1.5 hdi 130 ks ručni mjenjač u nekoj jačoj opremi (2024. s oko 10.000 km - znat ću kad ju vidim).
Rekli su mi da košta 27.500 a da je nova takva sada na akciji 32.600, pa se član šire obitelji odlučio za polovnjaka (pretpostavljam rent-a-car) - ja sam sugerirao da se kupi novo, no nije ni moj auto ni moja odluka

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Mislim da su uštimali taj motor do sada, a i trebao bi imati koju godinu garancije pa su valjda mirni

liberty

Well-known member
Mislim da su uštimali taj motor do sada, a i trebao bi imati koju godinu garancije pa su valjda mirni
mislim da daju još 9 godina garancije jer ako se nova toyota (pa i ta) kupi da je 10 godina garancije
5000€ za 10tkm je solidan popust, mada ja nikad nebi dao tolike pare za taj auto, ali to je samo moje mišljenje
nema druge opcije
ljudima trebaauto s kliznim vratima, izbor je:
- ford/caddy
- berlingo/partner/rifter/toyota
- kangoo

kod nas kangoo kao da ne postoji
a ford/caddy su isti auti koji ako su opremljeni kao berlingo/toyota koštaju oko 38.000 eur
s praktički svom opremom (tzv. family kod toyote) ista košta na popustu 32.600 eur

tako da u biti ni nema izbora
1.2 benz u takom autu ne dolazi u obzir

uostalom caddya već imaju, treba im auto takve koncepcije novi (caddy ima 7 godina)

dinko1981

Well-known member
Ma nisam mislio u smislu da ima druge, bolje opcije, već da mi je nepojmljivo dati skoro 30 tisuća za bilo koji auto a posebno u tipu berlinga

liberty

Well-known member
Ma nisam mislio u smislu da ima druge, bolje opcije, već da mi je nepojmljivo dati skoro 30 tisuća za bilo koji auto a posebno u tipu berlinga
ali ako ti je takav auto nužan?
ne vidim druge opcije

danas Polo košta od 20 teur na više, nema jeftinih auta
ono što je nekad bilo 30 teur je sad bar 40 teur ako ne i više u automobilskom svijetu

za mene ne postoje skupi auti
već samo oni koji nemaju svrhu ili za kojima ne postoji potreba

ako je svrha auta prijevoz lubenica - postoji svrha
ako je to vožnja po Grobniku - postoji svrha
ako je to odlazak do Mlinara kupit si hrenovku u tijestu - postoji svrha
a koliko će netko izdvojiti za auto koji mu pruža neku svrhu - to je individualno i teško usporedivo

slikovitije to mogu objasniti ovako - ako čovjeke veseli auto od 100 teur i on se zbog toga bolje osjeća i bolji je prema drugima - taj auto ima svrhu....no to nužno ne znači da svatko ora potrošiti 100 teur da bi postigao tu svrhu
i potpuno je individualno koliko je nekome nešto skupo

u mom gradu stan od 80 m2 prosječno novo opremljen/uređen košta 240 teur
ako auto košta 30 teur, nije auto ni skup koliko je stan skup
dok ako gledamo dijelove HR gdje se stan od 80 m2 dobije za 80 teur, onda možda možemo reći da je auto od 30 teur skup

uz to, kako postići da je auto pouzdan ako nije nov/noviji
a ako je auto nov/noviji on košta

šta je nekome pouzdano?
i to je isto pitanje
osobito vezano uz svrhu tj namjenu automobila

Na vrh