Slaba svjetla na C5

malomorg3n

New member
Onda ne diram, hvala, sačekati ću frenda koji ima strpljenja za takve stvari...nadam se da će žarulje stići u Srijedu i da će to biti to....:whistling: ...javim Vam rezultat poslijepodne...:grin:

malomorg3n

New member
Evo sinoć zamijenio, razlika ogromna...ali , moram rastaviti desni far...pukao mi je jedan nosač na njemu(onaj donji lijevi vanjski) mora sve van. Ima li netko neku šemu da ne rastavim previše :):whistling:...ili barem da mi ukratko opiše što da skidam...
unaprijed zahvaljujem i plaćam piće čim se pojavi na Lošinju....:D

malomorg3n

New member
Super video, ali moj C5 je crne boje. Ima li to kakve veze?:D

Salu na stranu, najgore ce biti vratiti tu silnu plastiku nazad, ionako mi je vec sva potrgana i ispucana. Neke dijelove sam već mjenjao ( zamjenski) nisu baš svi sjeli...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Da, ima tih zamjenskih koji budu ko staklo čim je niža temperatura... iskoristi priliku pa možda kupi neki kvalitetniji komad i odmah poslje montiraj.

Evo ti položaj šarafa lampi ako uspiješ samo nategnut branik...

konaroast

Citroenist
Donator foruma
Ako ćeš skidati cijeli, nije loše imati pomoćnika. Biti će ti lakše.
Nisam siguran da ćeš uspjeti doći do vijka u donjem desnom kutu fara bez skidanja kompletnog branika.

Prije svega digneš auto u najviši položaj. Blažena hidraulika...

Zatim skineš poklopčiće prskalica fara. Èesto znaju puknuti njihovi prihvati pa budi maximalno pažljiv. Novi su ti 241kn par i nisu lakirani.

Sa ove sheme koju je ivan stavio, kreneš od 75, pa T, pa 80. Zatim se prebaciš na L i K. Svi vijci bi ti trebali izgledati kao ovaj na T. Torx 30. Kada si sve otpustio, Vratiš se bočno na 75 i tu pokretom prema van/sebi i naprijed oslobodiš branik od plastične obloge blatobrana. Zatim se prebaciš naprijed i polako povlačiš cijeli branik dok ti ne ispadne iz kopče koja se nalazi otprilike ispod broja 81.
Onda se vratiš na 80 i tu oslobodiš plastiku i prevučeš preko polugice za otvaranje haube. Ispod te plastike, u donjem desnom kutu se nalazi i konektor za parking senzore i maglenke.
E sada ti već sve visi i dobro ti dođe još netko da ti kompletan branik ne pljusne na pod i ogrebe lak.

Vraćanje je obrnuto :cool:.
Ja sam se već u praksi i sam ga skinem za 15ak min. Vraćanje traje malo dulje :whistling:

malomorg3n

New member
Eto da se pohvalim...skinuli sve,popravili/zaljepili nosače fara, vratili sve natrag....i....ne rade parking senzori,svjetla javljaju grešku, pukli neki povrati goriva...uglavnom voli mene moj citro...:whistling:...uzeti cu par dana pa ću ispočetka

Na vrh