Èek, prvo da nešto razjasnimo.
Kako koristite grijanje? Da li imate automatsku dvozonsku klimu? Ako da, da li koristite klimu? Da li koristite automatski ili manualni način rada? Na kojoj temperaturi i intenzitetu "automatike" držite?
Ja sam pokušavao sa automatskim načinom, na 22 stupnja, na jačini 2, bez klime i nije dobro. No kad stavim na 25, jačinu 3, onda je itekako dobro. Govorim o trenutku kad počne grijati. Treba mu malo duže, no, recimo ako me to baš smeta, onda jednostavno prebacim na manualni način rada, temperaturu dignem na HI i ventilator na predzadnju crticu pred max. Itekako grije.
Slično, samo malo drugačije sam i na Xantiji primjetio, ona isto ima automatsku ventilaciju, sa ili bez klime. Dok je hladno, modul je "pametan" i neće jako puhati, da ne puše hladan zrak na staklo, noge, lice. Isto tako, ventilacija vam u automatskom režimu u početku neće puhati naprijed, nego dolje i gore, tek kasnije počne naprijed.
E sad, ako vam ne grije dobro kad stavite temp na HI i na skoro najjače puhanje, i to u periodu do 10 minuta, onda postoji neki problem druge prirode.
I još nešto. Ne zaboravite da su temperature ekstremne, ne sjećam se kad je zadnji put bilo ovako dugo ovako jako hladno. Kanali se doslovno smrznu na ovim temperaturama, te ako treba 10ak minuta da postane toplo u autu, to je normalno. Na temperaturama oko i malo ispod nule meni počne grijati već nakon 2-3 minute rada, što je sasvim OK. Xantia ima odlično grijanje i isto tako se ponaša, baš smo uspoređivali tata i ja kad smo čistili aute preko vikenda.