nero81; thx ali već imam spremne stražnje zvučnike...u starom autu u jednom trenutku nisam imao stražnje zvučnike; falila mi je ta "stražnja" slika
Prije cijele priče i daljnjih nastavaka samo jedna mala digresija...
Izbor zvučnika i centralne jedinice je isključivo moja stvar i vezana je uz financije, ukus, jednostavnost, potrebe itd; netko će vjerojatno uzeti neke "ozbiljnije" zvučnike s extra snagom, izvedbom ili xy karakteristikama netko možda i neku drugu marku (proizvođača) no poanta je da napravim montažu pa ako ima kakvih većih zapreka da ih ovdje iznesem za nekoga tko će se isto odlučiti na "update" mjuze u ovom autu; ne treba mi auto za natjecanje niti ne ulažem toliko novaca za tako nešto, dakle, isključivo mjuza za gušt ali da ima ipak malo više "safta" od onog što sam dobio s autom
Volio bih da je netko već napravio onaj poznati vodič "Elysee car music for dummies" :grin: pa da sad ne moram okrivati toplu vodu
Dakle,
prva faza je bila nabava centralne jedinice, zvučnika, kablovinja (napajanje+osigurač,uzemljenje,paljenje pojačala,"cinch" kabel za pojačalo)
Jučer sam, probe radi, skinuo postojeći "CD Radio" (u daljnjem textu CD-R), vrlo jednostavno, potrebna su 2 adaptera za skidanje ili najobičniji "šerafencigeri" (odvijači, kacavide) manjih dimenzija (promjera) taman da stanu u one 4i rupice na CD-Ru; nakon izvlačenja CD-Ra skinuo sam FAKRA konektor za napajanje i zvučnika te FAKRA antenski konektor; naravno, to je za probu sve da vidim uopće kaj me čeka prilikom montaže, najvj za vikend
S FAKRA konektorima se nisam do sada susretao (zadnje što sam radio je na kumićevom Renaultu ali EURO konektor prije x godina) tako da je za mene ovo bila ipak svojevrsna novina (sada već usvojena)
Za probu sam skinuo i poklopce prednjih zvučnika koji se vrlo jednostavno skidaju, a još jednostavnije vraćaju :angel::grin:
Slijedeća nabavka je
- "antena adapter FAKRA" kojeg ima u dućanu za 25 kn (oznaka je "550115 DIN-FAKRA" pa ako želite prosurfati, copy ovo u navodnicima i vidjeti ćete koji je dućan)
- EURO konektor(i) za napajanje i zvučnika
- "ring" ili adapter za stražnje zvučnike 17ica
- zvučnički kabeli (OFC)
Pretpostavljam da je to sve što je za sada potrebno
Sve ću to "zabilježiti kamerom" odn fotićem pa ću i priložiti par sličica tijekom izvođenja radova (naravno za profiće je to "P.O.C." iliti "piece of cake" ali za "obične smrtnike",amatere, predstavlja nekakav malo veći napor odn. strah od nesigurnosti izvođenja)
PS: Ako netko to sve,ali profesionalno, ugrađuje za sitnu lovu - javite!!!!!! stižemmm!!!! :grin: