Ma brate, meni sve gume dobre , jos se najbolje pokazala ova Lassa univerzalna, danas je provozao 80km, sutra cu 200km, u petak jos 120km. Guma je da se vozi. Ziveo kaučuk
Ja imam 245/45/18 i vjeruj mi ,buka je meni broj jedan u odabiru guma. Razlika je enormna bez obzira što kažu da je razlika mala jer 68 i 72db je isto. Možda na papiru ali u ovoj dimenziji,kod slabe izolacije guma kao što je slučaj kod C5 x7 ako nije full exclusive oprema, buka je užasna. Najtiše koje sam probao su Dunlop Wintersport 5,i za Nokian kažu da je tiha. Goodyear samo UG8 . Moram probat 17" jer 18" je stvarno teško odabratJa uvjek takodjer gledam koliko su gume bucne. Toliko sam postao osjetljiv na prejak zvuk, da je za poludit. Ja vec godinama kupujem za zimu Nokian. Kad pasu skandinavcima, pasu i meni.
na šta obratiti pažnju kod biranja što tiše gume? igra li ulogu na deklaraciji napisani decibeli, izgled ripne?!buka je meni broj jedan u odabiru guma
Najprije pogledam deklaraciju. 68db i 69db max. Onda pogledam iskustva korisnika. Deklaraciju gledam isključivo za moju veličinu guma jer ista deklaracija ne vrijedi za sve veličine. Čak i model je bitan ne samo brand. Napomena da iskustva korisnika su isto različita jer nisu isti automobili i oprema. Vozio sam c5 2015 exclusive da ne pišem full oprema ali jako puno opreme, izolacija je bolja nego kod običnih ili business modela kao što je moj. Imao sam hifly gume, prodao ih čovjeku koji ima a4 i u njegovom autu su bar 50% tiše . Dobra iskustva imam s Dunlop WS5 kao premium i Tomket ljetne kao budget u veličini 245/45/18. Što se buke tiče naravno,tomket kraće traje ali ljeti ionako puno manje vozim .na šta obratiti pažnju kod biranja što tiše gume? igra li ulogu na deklaraciji napisani decibeli, izgled ripne?!
Jedno je idealno, drugo je život. Ljudi nemaju novaca, a živjeti i raditi se mora. Imaš područja na kojima ljudi žive, a gdje si bez auta kao bez nogu. Neka vozljiva drndalica je nužnost, a ne luksuz i sa kakvim takvim gumama.Vrtim po FB i iskoči mi neki oglas u nekoj grupi. Lik prodaje zimske Contice 215/55 stare šest godina. Od veljače 2021., sedam godina. Traži malo manje od 100€. Ko to kupuje? Sedam godina staru guma od nekog anonimca s interneta.
Nikad istina nije daleko od urote.ta spika o zimskim i ljetnim gumama je igrokaz veći i od esadovih precjedničkih izbora.
ko da danas nije moguće napraviti univerzalku po cijeni zimske koja će biti dovoljno sigurna za svakodnevnu vožnju kroz sva god. doba.
samo onda se ne bi kupovalo i ljetne i zimske i cjelogodišnje.