Servisni intervali C4 II

hahehihoh

New member
Sljedeči tjedan idem za BIH a ubrzo imam redovni servis pa neznam kakve su dole cijene da bi ga dole napravijo ako je puno jeftinije?

Zanima me za ovlašteni servis.
 

hahehihoh

New member
Zašto u BIH dajeju u Euro5 HDI motore 5W40 ulje? U Sloveniji sipaju 5W30...

Inače servis u BIH je slabih 100e jeftiniji nego u Sloveniji...

Pričam o ovlaštenom servisu.
 

hahehihoh

New member
Sljedeči tjedan naručen sam na redovni servis na Citroenu. Sriktam svoje ulje jer je pola jeftinije k
preko interneta. Znam da moram kupiti 5w30 ali neznam koje točno ide u originalu u eHDI mašinu sa 115 KS.

Koje ulje da uzmem?
 

Anddy

New member
Pozdrav!Imam pitanje dal se kome na c4 medvescaku iz 2013 desavao problem sa svecicama.Znaci 1.4 16 V benzinac ove godine je bio 2 godisnji pregled i za mj.i pol otisle svjecice.I sad opet prije par dana.Znaci nakon redovnog godisnjeg servisa otise mi 2 puta u istoj godini svjecice????!!!Cak mi nesto naprijed lupa kao da su diskovi u pitanju prije servisa toga nije bilo????Jel to normalno da 2.5 godine star auto zamjena svjecica 2 puta u godinu dana na 15.000 km!!!!I to bas kad izadje garancija????Ogorcena jako,jakooo...
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ovlašteni? Nebi se čudio da naplate, a ne zamjene. Dali znaš sa sigurnošću koje su, i dali su mjenjane?
Opet, sra*je od svjećica će crknut i nakon 10.000 tako da... nađi pravog mehaničara, stavi kvalitetne odgovarajuće svjećice i javi se na forum kad riknu ;)
 

Cutac

Prèkaroš
Koje u ovlaštenom stavljaju rotore, pakne i koje ulje?
Vidim imaju akciju, a bliži se redovni, pa reko' da im odvezem da srede, ali neću ako stavljaju neke budžet dijelove.
 

Anddy

New member
Ivan222 Znam da je mogucnost da nisu promijenili ni prvi ni sad drugi puta..Al aj dokazi mogu tam na servisu kampirati pa mi izvadi iz smeca nekakve svjecice pa kaze da je zamijenio...Tak da...Mislila sam mozda netko ima isti slucaj.Sad imam garanciju 6 mj. I jos sam pod garancijom do 3 mj.2016 kad mi je godisnji servis jer je auto star 2.5 godine samo...Ma kenja mi se od Kovinske...Problem je kak se svjecice ne pisu u servisnu knjizicu...nego samo na radni nalog koji mogu ispuniti a ne i zamjeniti i lijepo naplatiti 430 kn!!!!!Strasno znaci u god dana sam vec platila sevis gidisnji 1300 kn i 2x po 430 kn dala sam im skoro 2000 kn plus otplata kredita sramotaaaaa uzassss!!!Mislim da sljedeci servis ide kod bilo koga mehanicara jer mi ispada isti klinac.Kad mi ode sve nakon garancije...
 

liberty

Well-known member
baš zato ja više ne idem u ovlašteni
em mi naplaćuju ulje 100 kn ili više
em mi je daleko pa izgubim pola dana, a i odlazak tamo košta
em su mi skupe"ruke"
em sam primjetio da neke stvari nisu odradili ili da nisu odradili kako spada ovako kupim ulje za 50 kn i za ruke dam maks 200 kn i napravi mi čovjek od povjerenja predamnom
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Već sam pisao... niti moj Citroen nije bio tehnički ispravan dok nisam odhebao ovlaštene servise. Nači u garanciji je auto bio šrot... i to ne zato jer je tako izašao iz tvornice (čudo, al super su ga složili), već prvenstveno zbog zlostavljanja koje je doživio u ARK Miheliću.
Kad sam (prijevremeno) odustao od garancije i našao mehaničara... odjednom sam konačno dobio ispravan i pouzdan auto.
 

Damaj

Active member
Ako su original svječice zamijenjene u ovlaštenom servisu onda bi trebalo biti jamstvo godinu dana, u svakom slučaju ako je naplaćena zamijena svječica nakon 6 mjeseci mislim da su ti uzeli novac koji im ne pripada. I jako je čudno da su ti uopće mijenjali svječice, jer proizvođač preporučuje zamjenu nakon prijeđenih 60 000 km, ne znam kakve je simptome imao auto da je to bilo zrelo za zamijenu. A to što se ne upisuje u servisnu nema veze ako imaš račun koji ti je dokaz za jamstvo na dijelove i rad (ruke).
 

Anddy

New member
Puno hvala na savjetima...Definitivno mjenjam automehanicara!!!Damaj:Znaci tvornicke svjecice su otisle nakon drugog servisa,2-uge godine starosti auta,mj i pol nakon drugog servisa.Zamjenskim prvim svjecicama je garancija 6 mj ili do 10 000 a ja nisam imala 6 mjeseci ali sam imala 13 385 km pa mi nije uslo u garancuju...Sad ove 3-ce i vec drugi puta u godinu dana zamjenjene imaju 6 mj. garanciju...Problem na autu je bio paljenje znaka masine na kontrolnoj ploci i kao da se motor pregriao...Palio je bez problema i vozio...Ali kad ga se ugasio motor je jos radio 10 min ili ti ga ventilator...Ak ste me skuzili 😊
 

Damaj

Active member
Ne kužim ovo zadnje da je vent. vrtio 10 minuta, to svakako nema veze sa svječicama, a što se tiče jamstva na svječice (ako su original) meni su rekli godinu dana kada sam ih mijenjao, tako da ih držim za riječ, u suprotnom odmah bi pisao žalbu CH.
 

Anddy

New member
Mogu se usima pokriti kad su tvornicke riknule nakon 2 godine.A prve zamijenske predpostavljam da su orginal jer su mjenjane u Kovinskoj u ovlastenom servisu i receno mi je da vrijede 6 mj ili do 10 000 km,ja sam imala 13 385 km.Pa njihovo je objasnjenje u servisu:jer tocim na Ini da ne valja benzin ili vozim auto (radi ustede goriva) kao po kratkim relacijama i malo okretaja zamaste se svjecice pa elektronika baca kvar na motoru pa se zato kao pregrijava i ventilator radi jos 10 min...Trebala bi ga gariti ili ti ga na vise okretaja voziti u nizoj povremeno...Ispuhivati!!?Iskreno sere mi se od njihovih objasnjenja i meni nis zi ne drzi vodu.Jer su mi rekli da mi je auto usao u nekakvu njihovu anketu i da su imali dojavu da su termostati serijski neispravni znaci na vozilima iz 2013 pa su ga preventive radi zamijenili!!!??Ebo lud zbunjenog!!!Dal bi se moglo na radnom nalogu pronaci kolika je garancija ili di bi to mogla pismeno naci?Hvala vam puno od srca svima!
 
Na vrh