Aditivi za FAP

Konrad

New member
ajmo ovako...

s FAP-om se nemoj zajebavat, zacepit ce se skroz pa ce bit belaja...
dalje...s fleksom se mozes hebat a ne ga rezat dole jer nisi nista dobio...

treba iscitati mapu iz racunala motora i ubaciti mapu koja nema u sebi FAP filter itd...
a ako se toliko vozis bez aditiva tko zna kakav ti je FAP sad

truli

New member
pozdrav

pošto sam novi tu pa da se i ja malo javim

imam c5 2.2hdi 2002. godina
nedavno mi je bacao istu tu poruku da fali aditiva i majstor mi to nalio, u obicnom servisu. cca 1000 kn za aditiv, ali i dalje baca gesku na displayu zbog najglupljeg razloga koji se valjda samo meni moze desiti.
senzor ne ocitava čep rezervara goriva pa se ne moze resetirati greska na racunalu

a čep ne očitava jer su mi iz istog ispala dva nekakva magneta koji se javljaju tom senzoru. jedan sam nasao i vratio, a drugog nema. pošto su specifičnog oblika, ima li itko prijedlog kako to riješiti. na par mjesta sam pitao za čep, ali nikad nisam dobio odgovor.

hvala

damir22

New member
Pozdrav ekipi, molim za pomoć. Auto je bio kod majstora, skidan FAP, majstor kaže da je ok da su saće žute da nije čađav probao ga je oprati i kaže da nema prljavštine/čađi, na Lexiji 3, kada je želio ukloniti dojavu greške (rizik od začepljenja FAP-a) kaže sledeće: "nije moguće korištenje te funkcije na ovome vozilu, molimo da se primjeni km održavanje prečišćavača čestica" i ne pokazuje na grešku koja je. U rezervoaru za aditiv (plavi čep) ima cca 3-4 dl aditiva. Auto ide normalno, od kada mi je počeo pokazivati grešku napravljeno cca 5-6000 km, auto vozim sportski i često se vrti iznad 3 tisuće okretaja (na autocet uvijek je preko).
c5 karavan 1,6 hdi, proizveden 2007. br šasije vf7re9hzc76832912
Molim za savijet što napraviti, dal se greška da izbrisati, dal postoji kakva opasnost za motor, dal bi nadolivanje aditiva otklonilo grešku?
Hvala

Dalibor

Dado Tornado
u čemu je točno problem :confused:

jeli dovoljno imati 3 deci aditiva u autu ovisi i o tome koliko ide do vrha...
ako stane pola litre onda je dovoljno, ako stane dvije litre onda :hmmm:

damir22

New member
Dalibore ako si čitao ranije napisano, nedostatak aditiva posebno se signalizira kao greška, meni tu grešku još ne javlja, aditiva ima, glupo je kupovati novi aditiv ako buduće riješenje bude poništavanje FAP-a, ne želim bacati novce radi provjere da li je nešto možda uzrok. A koliko vidim ti ne znaš odgovor.

damir22

New member
Pozdrav ekipi još jednom i pitanje zna li tko rješenje navedenog problema? Molim one koji su se susreli sa problemom za odgovor ili još bolje koji su ga riješili. Hvala

Dalibor

Dado Tornado
ako je javljao rizik od začepljenja možda ti nije koji put obavio do kraju regeneraciju filtera.

ignorirao bih tu obavijest ako je sve ostalo OK.
normalno da postoji "rizik od začepljenja", pa ispušni plinovi prolaze kroz njega ROFL

Konrad

New member
Dalibore ako si čitao ranije napisano, nedostatak aditiva posebno se signalizira kao greška, meni tu grešku još ne javlja, aditiva ima, glupo je kupovati novi aditiv ako buduće riješenje bude poništavanje FAP-a, ne želim bacati novce radi provjere da li je nešto možda uzrok. A koliko vidim ti ne znaš odgovor.
S takvim ponasanjem neces ni dobit odgovor nego si odi kod majstora koji ti je skidao fap neka rijesava problem.

Inace razlog tvog problema moze biti neispravna pumpa, senzor diferencijalnog tlaka itd...nema koristi da vozis taj auto sporstki ako ga nesto jebe, pa ne moze nspravit regeneraciju. A, ako ti je u planu skidat fap skini ga odmah i promijeni mapu racunala motora, ne znam sta cekas.

damir22

New member
Tec, nažalost majstor koji mi je skidao fap ne zna rješenje a niti zna i može promjeniti mapu računala (jedino što je ustanovio skidanjem fap-a da je čist i da ima aditiva). Na njegovoj lexiji 3 javlja da se primjenjuje kilometarsko održavanje filtera.
Da li tko zna u Dalmaciji, (ako nema u Dalmaciji onda u RH), meštra koji bi mogao točno detektirati problem? a također i osobu koja može promjeniti mapu računala na mom autu.
Hvala

Ciki vts

New member
Imas u ZG nekoliko majstora koji ti mogu so sve rijesiti.
Ako ja ikad kupim auto sa Fapom, Fapcina ide odmah dolje i nema problema :D

damir22

New member
Hvala za linkove, nazvat ću i viditi ova dva iz RH, do Slovenije mi se ne da. Dalibore jesam za ekologiju, al dok se voze kante koje troše litru ulja na 100km, zašto bi ja ulagao 10k kuna i više za fap, meni auto ne troši više ulja od 0,2l na 20.000 km. Ako netko ima neki broj malo bliže od ZG bio bih mu zahvalan. Još jednom hvala

Na vrh