Akumulatori Varta

mariola

Active member
Ma izvadi taj vartin akumulator i baci ga u smece sta ce ti to. Ugradis solarnu plocu na krov i deri. Kakvi kumulatori kaki bakraci haj molim te kom zo jos treba 😂😂😂😂😂😂

deda

New member
Pa nemrem ljepše kad netko nekoga optužuje bez veze i argumenata,samo zato jer misli da je svatko svugdje lopov.Kad tako misli vrijeme mu je da se zapita u čemu ima problema?
Èim nastane neki problem,odma udri po drugima i svi kradu,samo je on pošten.

vborovic

C5 modifikator
Prijatelju, pročitaj si što si sam napisao u ovoj temi ... lako biti pametan na kraju balade, a ja iskreno niti sada ne znam u čemu je točno problem ... :confused: ... valjda ćemo doći do toga jednog dana ...

Zix

Active member
Procitao sam ja sve postove a i znam sta sam pisao.Nije poenta praviti se pametan niti bacati "koske" ili nekoga navoditi u pogresnom smeru vec izraziti svoj stav,misljenje,savet ili kritiku.Video si da sam i ja otvorio istu temu na c3 gde si pisao.
Uostalom ja sam ti potvrdio da se slazem sa tvojim misljenjem ali zadrzavam pravo i na svoje kao i svi ostali.
Poz

vborovic

C5 modifikator
ali takodje je moje misljenje da fabr.aku.imaju mnogo veci vek trajanja od ponudjenih na trzistu pa i sa max.garancijom
Trebam li što dodati na ovo? Tvornički/fabrički akumulator kao takav ne postoji, postoji samo prva ugradnja, a radi se opet o akumulatorima koji su ionako dostupni na tržištu ... ali, kako kažeš, svatko ima pravo na svoje mišljenje ...

Zix

Active member
Ok,nisam ja formulisao kako treba misleci na fabr.aku vec na prvu ugradnju kao sto ti navodis pa je mozda to dovelo do zabune ili nerazumevanja.
A i nisam mislio fabr.aku Citreonove proizvodnje jer je isti kao sto znamo nema.
Kod mene u c3 je prva ugradnja bila neki anonymus brand francuske proizvodnje.
Ostavio ga drugaru u zafiru 1,6,radi i dalje ali samo po leti.
Ako je do info mogu pogledati koji je brand ako ga matori nije zamenio.

vborovic

C5 modifikator
E, sad smo negdje ... o tome ti govorim ... vidiš da osoba s pitanjem luta u tome što je tvornički akumulator (na razini očekivanja da će pisati Citroen na njemu), i onda ti u svojim odgovorima daješ komentare koji nisu baš relevantni ili polovični ... 3 godine je sasvim normalni ciklus prosječnog akumulatora, a naravno da može izdržati i duplo pa čak i više od toga ... i onda se osoba toga ulovi i očekuje ispravljanje svjetske nepravde koja vrlo vjerojatno ne postoji ...

Zix

Active member
Haha
Ti ti je ono i na tarabi pise ... pa nije.
Ok neko je razumeo na keca neko nije.
Ko me nije razumeo ima moje izvinjenje ali mi nije bila namera da nekog dovodim do zabune.
Ali nije ni bit cele price kljucevi-gorivo sipaj i vozi pa dok ne stane,pa kad stane- prijatelji sta se desilo?

goranpo

Member
A Bože moj, pokvario se akumulator, nije se motor rasuo nakon 4 godine pa da je to nešto neobično i da to košta tisuće i tisuće kuna... Udri brigu na veselje, akumulator nekom vrisne za 2 godine, nekome za 10, ali uglavnom vrisne onako kako ti grah padne odnosno kakve si sreće, tebi želim više sreće sa novim akumulatorom :)

vborovic

C5 modifikator
Ja sam si uzeo truda da pokušamo razjasniti odnose (i to samo površinski) auto - servis - garancija, jer nažalost, znam puno ljudi kojima je glavni domet pogoditi pravi pištolj na pumpi ... i to je ok, ne zanima ih ništa drugo, nego samo da upale i dođu od točke A do točke B ... ali nek ostane negdje zapisano, pa možda netko drugi na vrijeme pročita pa shvati poantu (ako ona uopće postoji na kraju svega) ...

Zix

Active member
Ocigledno je da se prijatelj vise uplasio da je prevaren sto nije nemoguce nego sto se aku potrosio i potrebno je kupiti novi

Bilba72

New member
Poštovani forumaši, hvala Vam na Vašim dobronamjernim savjetima i razmišljanjima !

Kao što kaže Zix, manji problem je to što je akomulator riknuo, veći problem je to što boli činjenica da smo MOŽDA prevareni (i to u salonu koji se reklamira kao "...za Vašu sigurnost i bezbrižnost...").

Ispitat ćemo svaku sumnju, a rezultat ću Vam javiti.

Lijep pozdrav i uzdravlje !!! :meh:

vborovic

C5 modifikator
Dedi je bolje da ne zalazi više u ovu temu jer će ga kap ... :D

@ Bilba - Vama je nažalost problem nepoznavanje auta za početak, i definicije potrošnog materijala ... ne bih Vam želio da se zbog neznanja pokačite sa tamo nekim na servisu, ako je sve bilo kako bi se reklo po PS-u ... kao što je većina nas rekla, tak svejedno koji je akumulator u autu (niti jedan proizvođač auta ne proizvodi niti lijepi naljepnice na iste, to odmah zaboravite), bitno da je onakav kakav treba biti (dimenzija, amperaža i barem neki minimum snage pri hladnom paljenju) ... a na Vama je ako ste uvjereni u prevaru, pa Vam sretno bilo sa tim razmišljanjem (sve relevantno i moguće smo već dotaknuli, pa Vam preporučam da si opet ispočetka sve lijepo pročitate) ...

Posljednje uređivanje:

deda

New member
Eh,da tamo sad radim i da mi netko tako dođe,letio bi kroz zatvorena vrata,kak sam nekad znao najurit takve pacijente.
Nek se žali sv. Petru poslije.

ZlatkoC4

Well-known member
Auti se isporučuju sa raznim baterijama i raznih proizvođača. Ako je nekome otišao aku za 4g. to je zbog niza okolnosti. Ako su u servisu nakon 4g zamijenili bateriju to je onda i naplaćeno i evidentirano ne može se pričati na bazi "možda"
Jer kad bih pričali o tome na bazi možda onda bih mogao reći da je možda taj akumulator od prve ugradnje u njemu pa je tek sad otišao. ovako ispada da su ga "možda" zamijenili??? previše ne definirana priča.
baterija kad ode kupiš novu a nisu niti skupe i biraš marku snagu i dr. s tim da neke treba s vremenom na vrijeme provjeriti da ne bih otišli prijevremena.
Kum mi je na Pasatu mijenjao nakon 3g. aku u kojem je pofalilo destilata i zato je vrisnu prije vremena.
na mojoj C3 1.4 hdi akumulator je bio 8god.

Na vrh