Berlingo XTR 1.6HDI 92HP by Bilić

Biliæ

vlaj
evo kratko izvješće - zadnjih par stotina km me zabilo u grad, a po Sinju to izgleda tako da mi je prosječna brzina oko 20 km/h.. moram se pohvalit da u tim uvjetima potrošnja ne prelazi 6,5 l. Za usporedbu kod fabie 1.4 mpi u takvim uvjetima potrošnja se vrtila oko 11 l.
A šta reć...

Zmix

New member
evo kratko izvješće - zadnjih par stotina km me zabilo u grad, a po Sinju to izgleda tako da mi je prosječna brzina oko 20 km/h.. moram se pohvalit da u tim uvjetima potrošnja ne prelazi 6,5 l. Za usporedbu kod fabie 1.4 mpi u takvim uvjetima potrošnja se vrtila oko 11 l.
A šta reć...
Slabo ti to teraš! :cool:
Moraš to bolje terati jer ako sporo voziš evo šta se dešava...

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=_TXEM6urywk[/ame]

Biliæ

vlaj
..mamicu mu.. na cca 1300 okretaja pojavi se nekakva rezonancija.. i nekakva plastika zazuji..negdje vani oko motora... čim zatopli-idemo na kanal...i dok ne ''ubijem'' tog bumbara nema odustajanja!

..ah da!! Citroen... ;)

Zmix

New member
..mamicu mu.. na cca 1300 okretaja pojavi se nekakva rezonancija.. i nekakva plastika zazuji..negdje vani oko motora... čim zatopli-idemo na kanal...i dok ne ''ubijem'' tog bumbara nema odustajanja!

..ah da!! Citroen... ;)
Ne brini se.
To je ono toplo-hladno. :)

LHM

Member
tbili , čim mi dođe berlinđo idem u akciju promjene zvučnika i HU , meni svi novi citrači koje sam imao priliku probati imaju shrot muziku ( valjda je u DS bolje), imao sam takvu na berlingu i picassu i stvarno je loše, kada izvadiš zvučnik iz vrata ( made in poland) to ti je neki plastikaner praktički bez magneta, nažalost i radio je loš tako sam nakon kupnje pioneer-aca jedva primjetio razliku , mora se mijenjati i radio, e sad napraviti ću test kad dođe da vidim da li šta bolji HU nego u starim modelima ali mislio sam ovaj put stvarno poraditi na tome kako bog zapovijeda , problem kako vidim po furumima je šta radio upravlja sa menuom od ekrana ali navodno je samo problem šta sat više ne možeš podešavati. Zanimljivo je da auto moje žene ima isti takav radio izgledom u Peugeotu ali bitno bolje svira. Imam jesnog dobrog Pioneera u garaži pa ću ga ubaciti za probu.

Biliæ

vlaj
najprije da uputim pozdrave ciloj ekipi.
Evo iako ovako napola zameten, nađem vrimena za provozat se uokolo..Berle je sav od soli, praktički moram dobro pogledat na parkingu koji je moj..
Evo nakon cca 1500km(zadnja 3 dana je bio u garaži) par novih dojmova:
1. nakon potrošenog drugog rezervoara - dosta vožnje po gradu pa čak i u mjestu.. po boardu 6,9..realno 7,1 - baš sam zadovoljan
2. neke stvari sam izbio iz glave i odmah mi je lakše - berlingo nije luksuzan auto - on je radni stroj koji je izuzetno dobro prilagođen obitelji! Svi bi mi radije uletili u s-maxa ili mazdu 5 ili ako baš hoćete grand piku, ali nemamo 50tkn viška. iskreno i ovo je plafon. I za ovu lovu nema,čitaj NEMA bolje alternative!! Mora bit malo šuškanja, malo jeftine plastike i isto takvog tapecirunga,malo nelogičnosti- nema lampu iznad zadnjih sjedala!! to me uz bučan ovjes baš iritira! Naime,imam malu bebu kojoj svako malo ponešto treba dodati, a svitla ni za lijek! Glupo! Jedino svjetlo je u prtljažniku, a ne može se upaliti kod vozača, nego je potrebna dobra gimnastika moje bolje polovice(nije to ni tako loše ;)).
Blesavo je da su pretinci užasno maleni! Uz najbolju volju ne mogu pronaći pretinac u koji bih odložio sigurnosni trokut!
3.Pričalo se tu i o grijanju - daj mu par minuta vrimena i nema zime! Prezadovoljan sam, a dvozonsku autom. klimu gotovo da i ne koristim! U berli sam zaboravio šta su to zamagljena stakla!
4. Zimski uvjeti i vožnja - sad će mnogima bit čudno , ali berle ima SAMO 1400 kg.. opi.zdi ga bura..pa se malo hvatamo, ali da se razumijemo - ništa strašno - s obzirom na visinu čak i pohvalno..po snijegu otklizava jer imaš osjećaj da je nekako ''lagan'', pa se kreće ko Isus priko vode! ;) Gume sam već hvalio..
Sve u svemu - polako mi se uvlači pod kožu i postaje dio obitelji! Kad nam dop- izdi vrtit se po kući znamo da imamo super alternativu! A kvadratura skoro ista! ;)

Biliæ

vlaj
snig, vitar, 5 ljudi u berli.. on uživa, a bo gami i ja.. Kad ga natovariš nema klapanja ovjesa, lipo leži..
''mali'' motorić leti uz Klis u 5 k'o od šale! Nevjerovatno! Alpinkama još jedan plus!
Kako bi libro reka - najbolši kar!!

liberty

Well-known member
dođem ja na granicu HR na povratku s puta a policajka me gleda i začuđeno kaže: pa odakle vi, po toj mečavi, ni tablica vam se od snijega ne vidi
šta je za ovaj vikend berlingo prošao............ne bi baš svaki auto prošao
i po najjačoj mečavi koja me je pratila 240 km od ukupno 365 km ostvario je prosjek po BC 90 kmh (samo 15-20 kmh manje nego inaće) uz prosječnu potrošnju od 6,5 litara po BC
a svi znamo kako je za vikend bilo na cestama.....

Na vrh