Popodne vozio!
Ipak zadovoljan.Jedino Dalibore nije mi jasno kako u Citroen servisu mogu izjavit (vrlo izglednom kupcu novog citraca) da je normalno da se na njegovoj staroj Mazdi "ne cuje" a novom citracu cuje.
Znaci napravio probnu voznju po gradu( 20 km) . Auto vise ne lupa pri saltanju ( mozda malo ali zanemarivo ,ide pod normalno), ja zadovoljan.
Cini mi se(vrlo subjektivno) malo tvrdji kumplug( nova lamela) , i malo kao da teze salta u 3 i 4 brzinu.Ovo ne uzimajte previse u obzir ipak je to "vrlo subjektivno" , jer osluskujem svaki zvuk.
Ne lupa ( znaci ipak je bila greska na lameli ili druklageru).
Jedino sta se "cuje" je zvuk rondanja kad se pusti kumplug u leru.
Decki u servisu ipak su to dobro slozili , jedino nije dobro stavljen poklopac akumulatora i putno racunalo pa u okukama proseta po motoru(valjda im se malo omaklo, ali to moram rijesit jer sam stavija krpu izmedju vanjskih osiguraca i putnog da ne seta).
Stvar ipak rijesena ali ima veliki ALI.
Godinu dana "lupkanja-udara" pri saltanju je ocito ostetilo jos neki lager u getribi , samo koji i koliko?Sumit je pocelo nakon 11 mjeseci voznje i nekih 10000 km ,prije nije.Jeli se sad to uopce isplati dirat isto je pitanje?
Da je " brzi i izravniji" kontakt kupca sa primjedbom i Citroena do ovog nije moralo ni doc, da je druklager i lamela promjenjena prije sad "suma u leru" nebi ni bilo.Prije 6 godina kad sam kupio novog c3-a bio je besplatan i obavezan servis(pregled auta) nakon 1500 km .Nije bila losa varijanta nakon 1500 km dignit obavezno auto na dizalicu i malo prokontrolirati.Ovako je servisima prebacena odgovornost za procjenu garancije.
A sta se tice japanaca ne mogu rec da su to losi automobili , ALI JA VOZIM CITRAC JER GA JE UZITAK VOZIT.
Ne znam kako vam poslat video suma rondnja u leru ( snimija sam kod ljevog kotca)
Poanta je, sve se auti kvari. Pa, čak i novi. Osim VW naravno.
Jedini auto kojeg sam se rijesio pod hitno bija je "golf 2", zdelan u Germany ,niti godinu nisam izdrza.
1.Prvo pranje u praonici, izgori svjeto instrumentploce ( uvukao unutra lampicu od bora zelenu -rijesio)
2.Vouija po Lici , posuta cesta, dosa doma kad ispada iz 5 brzine.Na kanalu gledam imaju nezasticenu gumenu kuglu izmedju mjenjaca i getribe(pijesak sa ceste izglodjao-sitana).Prije prodaje nastima vodilice mjenjaca da ne moze uopce u petu i stavija kapu od 4 brzine, nije u redu ali jbg.
3. U Lici usred noci trikira, jedva dodjem do Trogira , supim WD u karburator i radi( svaka dva miseca sam dizne cistija wdom)
4.U garazi parkiram , suvozacka vrata uz zid , pukne kvaka i ne mogu u auto, osim da guram vani i ulazim na suvozacka.E kad je pukla i suvozacka kvaka bilo je to vec previse.
5.Idem na godisnji preko Bosne i na nizbrdici kod Bihaca auto ne koci , pregrijale se pakne i iskrivili diskovi????. Prominemo diskove i pakne ali nebi ga dragi Bog odzracio.
Kad smo mjenjali diskove u garazi dodje frajer i pita bili prodao , kazem cekaj da se vratim u Zg sa godisnjeg i dodji po auto.Tako bi , dodje frajer po auto( bio poslje i on i ja presretni).
Od tad WW ne vozim, grdo mi se zamirio.
I jos jedna stvar , kad sam golfa parkira na ulici , ukradu mi plasticnu lajsnu sa vrata.
Sad imam dobar sistem, svakih 5 godina kupujem novi citrac .
Jutros se malo poigra po garazi , namjestija putno racunalo u zl:cenzura::cenzura::cenzura: gdje mora biti ( poklopac akumulatora je bija dobro postavljen ali ne jako utisnut u kopcei putno rac nije bilo dobro uglavljeno).Poskida plastike ,skinija klemu, nastima datum, Picasso radi.Stoji cvrsto -sve OK.
Dobro su decki u servisu to slozili , svakom se omakne.
Nisu oni krivi , ali da su u "X" servisu di sam uredno prijavljivao "lupanje prilikom saltanja" nakon mjeseci pol( tad su culi ali mi je receno da sacekam jedno do 15000 pa da ce promjenit lamelu), da su reagirali kad su mjenjali senzor temperatura po pozivu nakon 8 mjeseci bilo bi sad bez "rondanja u leru sa otpustenim kumplugom".Kad sam dosa na godisnji servis nisu nista culi (?????) ,a culi su 5 mjeseci prije, jer im se nije dalo zezat sa autom koji kod njih nije kupljen a pod garancijom je.Sad se nadam da ce na ovakvom "ronjdanju" ostat i da se nece pogorsavati i da nije nista.
odkad je ŽLI:cenzura::cenzura::cenzura: cenzura?:grin:
Nevjerojatno -ŽLI()EB