C4 picasso 2.0 hdi black mamba

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Rekao bih da je taj plavi za kontrolu prozora, odnosno ide odatle do onog dela sa tasterima
Uzeo novi trougao za auto, nadam se da neće zatrebati. Nabijem onaj stari na kožnu frulu.

Posljednje uređivanje:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Prekjuče me opet počela brava vozača zezati kod daljinskog zaključavanja. Juče je zaključavao i otkljucavao nekoliko puta, sad radi. Francuz
Danas malo radi, malo ne radi. Oce da zakljuca, neće da otključa. Zajebava sitno kaluđerski

Posljednje uređivanje:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Majstor kad je menjao senzor radilice, verovatno je dirao akumulator. Onaj poklopac sa + kleme skoro otkinut :mad:
Gde je Mrki da kaze kolike su to bitange

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Fiksirao sam onom kao armiranom trakom. Sad imam novi problem, opet me zajebava zadnja desna ploča sa sijalicama. Zmigavac radi, ali pozicija ne radi i pravi kratak spoj jer mi gore sijaju kociona svetla stalno. Pokusao sam namestiti, ali nece. Ranije je problem bio u zmigavcu, no ovo je novo. Mozda je resenje da uzmem novi plocu i novi konektor koji ide u ploču. Auto prijavljuje Side bulb faulty, ali napred sijalice rade. Juce sam nove stavio misleci da su pozicije napred problem.

Pankoz

Active member
Kad se probude Gremlini kojih ima ohoho u našim francuzima to je predivna situacija 😤.
Kod supruge na C3 Picassu ponekad kada da levi pokazivač pravca jednostavno ne radi npr,a kada ga isključi i opet aktivira radi.
Ebe lud zbunjenoga 🥳.

Cutac

Prèkaroš
Fiksirao sam onom kao armiranom trakom. Sad imam novi problem, opet me zajebava zadnja desna ploča sa sijalicama. Zmigavac radi, ali pozicija ne radi i pravi kratak spoj jer mi gore sijaju kociona svetla stalno. Pokusao sam namestiti, ali nece. Ranije je problem bio u zmigavcu, no ovo je novo. Mozda je resenje da uzmem novi plocu i novi konektor koji ide u ploču. Auto prijavljuje Side bulb faulty, ali napred sijalice rade. Juce sam nove stavio misleci da su pozicije napred problem.
Hmm, trebalo bi provjeriti uzemljenja. Nađem ti danas sheme.
Isto provjeri i žice u bužiru prema gepek vratima, za svaki slučaj.

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Provericu multimetrom danas žice koje idu u ploču.
-----------------------------------------------------------------------------
Izvadio sijalicu, nema kratkog spoja. Pa ebote jel moguce da sijalica napravi kratak spoj. Jos se spremio sa multimetrom. Uzecu drugu
Kupio sijalice, zamenio i odmah lepo svetli. Kakva sam ja budala, gledao konektor i sve ostalo, osim sijalice. Bandazirao i poklopac akumulatora, zamenio gumicu na brisaču.
1000027945.jpg1000027943.jpg

Posljednje uređivanje:

Cutac

Prèkaroš
Moguće da ne radi sijalica kratki spoj, nego kad ju staviš se zatvori strujni krug i neki loš spoj (korodiran, izglodana žica, loša zemlja, nebitno) dolazi do izražaja. Tj. tada se manifestira problem.

I sorry, stvarno sam zaboravio na shemu...

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Pa spoja vise nema, nema ni greske. Radi sve, a samo sam sijalicu zamenio. To je ona sa dva vlakna, i moguce da kad crkne struja prolazi kroz nju stvarajući problem sa celom tom pločom. Bilo kako bilo, sad radi. Uskoro mi deluje da ce da crkne i motoric od brave vrata na vozacevoj strani. Kad zakljucam iznutra, cuje se kao da neki zupcanik proklizava, ali zakljucava. Doduše, jednom se do sada čulo.
Uzeo patosnicu za gepek. Skoro idealno pase, tu gde su kolica bi trebalo seci, ali mi se ne da.1000028023.jpg

Posljednje uređivanje:
Na vrh