C4 picasso 2.0 hdi black mamba

szahtila

Well-known member
IMG_20241117_082352.jpgIMG_20241117_082336.jpg
Ja sam upravo promijenio akumulator na Peugeot 206. Ista marka, isti Ah, samo je različita cijena, 357 kuna i 60 eura, sa odmakom od 4 godine i jedan mjesec
Nevjerojatno. Akumulator kupljen u petak, jutros montiran, potpuno prazan. Prvi pokušaj paljenja, auto mrtav. Pokušao sam ga napuniti, ništa. Utorak ga vraćam u trgovinu

Posljednje uređivanje:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Dugo nije bilo greske ASP/ESP/handbrake, skoro godinu dana :D. Danas se upalila tokom kocenja, sve mislim da je zamenski prekidač kočnice uzrok 😃.
Da li nekako voda sa obuce zavrsi na prekidaču, jer se ovo desava samo kad je hladno i vlažno

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Stize ove nedelje polovan origigi prekidač kočnice. Setio sam se posle pisanja prethodnom posta, da je majstor skenirao bio greske. I da je jedina bila memorisana za prekidač kočnice.
Kako sam imao jako lose iskustvo sa novim zamenskih Delphi senzorom radilice, o kome sam pisao letos. Uzeo sam polovan prekidač kocnice. Te stvari vise ne uzimam nove. Vec isključivo polovne

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Stigao prekidac kočnice, pa ce se menjati cim daju uslovi
Jutros isao do Beograda i nazad, jedva je upalio
Water repellent u akciji :)

1000041477.jpg
Stigla ova zgodna spravica za merenje stanja akumulatora/alternatora
Kaze da zamenim akumulator :D. Startna struja je sad dobra i alternator lepo radi
Milosh Milosh ziv bio za ovu preporuku
1000041485.jpg1000041486.png1000041490.jpg1000041492.jpg

Posljednje uređivanje:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Ako bude blaga zima, a bude se redovno vozio, izgurace. Planiram i put u tazbinu, tamo imam punjac i uslove da napunim aku. Ostavicu ga na punjacu u zimskom režimu par dana, dok sam tamo, ne može mu škoditi.
Izdrzljiv akumulator, uzecu opet Exide
Juce je zaista jedva upalio, napon je bio dobar jer se nije struja ugasila. No, na prvi pokusaj starter kao da je proklizao. Na drugi, se pokrenuo ali nije upalio. Sacekao sam malo, pa na treci pokusaj je lepo kresnuo. Prijalo mu nekih 220km vožnje na otvorenom.

Posljednje uređivanje:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Stajao nekih nedelju dana, upalio je jutros uz verglanje. Situacija posle nekih 100km otvorenog puta još lošija nego prošli put :D. Sad je na punjaču, do sutra.
Razmišljam da promeni prekidač kocnice ali je auto toliko prljav da mi se ne prilazi :D

1000041650.jpg
Zamenio na kraju prekidač kočnice :D

Posljednje uređivanje:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Prvi put sam setovao CCA(cold crank amps) umesto EN :d, sutra ponovi merim posto se punio nekih 8 sati. Posle punjenja upalio ko mina

Milosh

Test
Ja sam gledao datum mjerenja. To EN i CCA su različiti standardi mjerenja.

Oba su mjera koliko dugo se može verglati na - 18 dok napon ne padne ispod nekog minimalnog nivoa, ali EN je rigorozniji. 1000019580.png

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Posle nekih 8h punjenja situacija nije značajno bolja
1000041662.jpg
Danas tokom otvorenog puta krenuo da radi regeneraciju DPF
Stigli zadnji brisači za oba autica 1000041695.jpg

Posljednje uređivanje:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Mislio sam da nema sanse da predjem 10 000km za godinu dana. Trenutno smo na nekih 9000, uključujući danas i prethodne dve nedelje prelazio je oko 200km nedeljno. Sledece nedelje ce jos minimum 200km, nakupi se za godinu dana.
Danas sam zamenio led sijalicu za rikverc1000041784.jpg
Zaslužio jedno pranje, jedva sam ga oprao
1000041807.jpg
1000041808.jpg1000041809.jpg

Posljednje uređivanje:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Izmerio ulje posle nekih 9200km pređenih, Total je sipan poslednji put, necu dolivati do malog servisa. Sledeci servis verovatno Shell Helix ultra, da probamo
1000041932.jpg

Pankoz

Active member
Ja lično tu ne bi ništa dirao,kao što i ja sipam već 6 god. u velikog Picassa samo Total.
U C3 starog sam isto Total sipao,kao i u malog Picassa od kupnje.

Na vrh