C5 X7 1.6 THP by Milosh - The Great White

Goliathus

New member
Ja sam kod Točkića uzeo ATE diskove i disk pločice i prezadovoljan sam sa kvalitetom kočenja i nema cvileži. Cvilež možda dodje pred kraj životne dobi(potrošenosti) pločica.

Milosh

Test
Ne mora biti, ima dosta slučajeva gdje ljudima cvile kočnice sa novim dijelovima?

Jesi stavio keramičke diskove i pločice ili obične?

Koliko si ih platio?

Milosh

Test
Btw texove plocice sa indikatorima kostaju 88km par :p
Toliko su i Textar, a i Brembo su nešto slično. Ali diskovi su skuplji od ovih u ovlaštenom. Ukupno je sa rukama mala razlika, a u ovlaštenom dobiješ garanciju i na dijelove i na ruke.

Kakvi su to indikatori na pločicama?

Hrvoje Marin

Active member
Ne kužim, prva ugradnja na mom C5 je bio Ferodo premier, sve 5, osim ljepljenja kad je vlažno vrijeme i ručna ostane. Potom blokada prednje desne zbog vodilica i zamjena sa

novi diskovi njemački ne sjećam se brenda i comline pločice, mislim skoro najjeftnije.

evo comline se ne lijepi. a nisu cvilile ni prve ni druge.

usput rečeno pravilnikom je ograničena kočiona sposobnost zamjenskih pločica, u tom smislu nema ništa za komentirati.

Milosh

Test
Limići koji počnu strugati o disk i cviliti kad se debljina pločica smanji za x.

Jesi siguran u to? Rekao bih da nagađaš, toliko mi to zvuči glupo i nevjerovatno.

Ugrađivati nešto što dere disk je najveća glupost, ako to uopšte postoji. A šta onda kad staviš nov set i one odmah cvile?

Pretpostavljao sam da će odgovor biti da su to oznake istrošenosti sa strane pločice. Taj način koji ti pominješ, da se nešto ugradi u pločicu prilikom proizvodnje se koristi, ali sa žicom koja ima ulogu senzora istrošenosti.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Jesi siguran u to? Rekao bih da nagađaš, toliko mi to zvuči glupo i nevjerovatno.

Ugrađivati nešto što dere disk je najveća glupost, ako to uopšte postoji.
Ma stara fora, ništa se posebno disku ne desi... sama žičica koja grebe je od mekšeg metala nego disk, nisam čuo da je nekome štetu napravila.

Postoji naravno i modernija digitalna verzija koja je danas češća

Na vrh