Citrać by '''ivan222''

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A neznam... nisu skupi, moram vidit ako bi to mogao sam riješit, ako da, onda Conti ide gore kroz sljedeći mjesec.
Al jbmu, prvi je gurao 140tkm... da ovaj Bosch izgleda ovako nakon nepune dvije godine.. razočaran sam.
U vožnji nemam straha, ne prijeti teška havarija pucanjem ovog čuda.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Na tehničkom imjereno 800N više na prednjim kočnicama :D Nije placebo, ipak se nešto napravilo :cool:

Krky

Lakerski profesionalac
moram svoje bacit na vagu. Možda se uspijem uvjerit u ulaganje u par cola više hahah
Ivek, si vagnul 15-ice?
danas sam jedne 17, 7j, 25et dopeljal za turbo smešne novce :grin::D
sam treba malo sa mokrom krpicom prejti :D:wub:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Boli te kuki :cool:

Probat ću izvagat čim prije, al ne vjerujem prije subote

Krky

Lakerski profesionalac
danas sam se iznenadil kad sam ovo videl..
kompić mi je dopeljal OZ felge 15 cola sa 195/65/15 gumama da mu pofarbam, sasvim slučajno je vaga bila ostala vani kad sam vagal onu 17-icu i 14-icu..
ni mi vrag dal mira idem ja tu 15-icu deti na vagu i gle 19,5kg, još je teža nego moja 17-ica sa 205/40/17 gumom.. :eek::eek::D:D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Opala, nije dobro :D. Sutra popodne stavim svoje tvorničke na vagu pa javim. Al ne vjerujem da će bit baš 19-20kg.

Kod tih felgi me muči da ne izgubim to malo ubrzanja što ima, ipak on nema moment HDIa da sve pokreće s lakoćom.

Krky

Lakerski profesionalac
da vam budem iskren, sa ovim 7.5 jota felgama i istim gumama koje sam imal na onim OZ felgama 17 samo su bile 7jota, auto mi se sad bolje razvrzi..
guma se razvuče na 7.5 jota i odmah je niža, a autu odmah dobi moment okretaj.. :D

Franzg

New member
kod mene je felga neka ultra lagana, ima oko 5,5kg, tako da ima oko 12kg sa gumom 185/60/15 i osjetim razliku u odnosu na teške čeličane :D:D

Franzg

New member
5.5kg
dada, kad sam ih kupio došle su i nisam mogo vjerovat kolko su lagane, u kutiji je bio i neki papirić u kojem je neki cerifikat ili nešto kao di piše nesto kako su lightweight felge, ja sam ih kupio iskreno zato jer su crne bile serijski a kad sam vidio da su još i tak lagane bio još više oduševljen :cool: službenu težinu nemrem nac ali znam da su iste/malo lakše od bratovih OZ Utraleggera jer smo usporedivali a njegova sluzbeno ima 5,7 kg

a za gumu neznam ali čitam po netu da su 15ice cca 6-7kg (michelinke) tak da pretpostavljam da je 12 kg sve skupa, stvarno lagano ;)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Malčice sam bio razočaran na prvu... al s obzirom da moja tvornička felga i nije neka leggera, baš suprotno... ajde, nije strašno.

Al sam dojma da bi s olakšanom 16icom i dobrom gumom moglo bit bar 2kg manje od ovog.

Krky

Lakerski profesionalac
Baš tako, da..
od felgi do felgi je velika razlika..
i guma također, čim je nižeg profila odmah je puno lakša..
recimo ove gore na fotki 17-ice su 10.5kg bez guma, a nekom 195/40/17 bi bila možda čak lakša od ove tvoje 195/50/15..

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A ništa, šparat par mjeseci pa na proljeće nabacit koji col više. Bar sad kad me nije više toliko strah :D

Sad je polako vrijeme za počet mislit na zimske :D

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Digitalne vage su jako precizne, a mogu lagati po par kg, ako nije na gotvo savršeno ravnoj podlozi sa sve četiri nogice. Ako imaš uteg za vježbanje (npr. od pet kg), stavi ga okomito na nju i na ravnom će pokazati 5,0 kg.

Krky

Lakerski profesionalac
Ja ove ne skidam do prvog snijega :D
razmišljam si da ih ne prodajem, da si ih ostavim za sezonu 2016..
ako hočeš ja ti prepustim ove 17-ice bez guma gore po nabavnoj :D
da ti rečem cijenu opal bi na rit :D:D

Na vrh