Citrać by '''ivan222''

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Citrać je odradio par visokoturažnih kilometara, sve šljaka kako treba, vrti se kao nekad. Potrošnja je ostala slična kao i prije... tako da sve u svemu sam prezadovoljan :D

Sljedećih tjedan dva ću ga više manje ja vozikat pa ćemo lakše razmislit što i kako dalje.
niko33, još jednom se zahvaljujem na oprugama, sve riješeno bez problema.

:wub:

Daljni planovi... opruge gore, zamjena kočione tekućine, i zimske gume gore kad bude vrijeme. Jedino si još razmišljam dali da uzem nove stražnje amortizere i repariram most... pa bi to zajedno sa oprugama bilo to po pitanju ovjesa. Prednji kraj je bio riješen ajmo reć nedavno.

niko33

Member
:palac-gore:Samo mi je zal kaj sam moral bit na poslu pa nismo ni pivu popili.

p.s.klinka mi skinula 10% za "usluge posredovanja kod prodaje"

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
p.s.klinka mi skinula 10% za "usluge posredovanja kod prodaje"
:D zaslužila je svoj dio, nemam zamjerke.

@Fran, to su one FK opruge koje su se već spominjale na par mjesta... oko 30-35mm očekujem.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Načekat će te se... Citrać je u pogonu svaki dan dok drugi auto ne složim... Cca 2. Tjedna. Al strpljivi ste vi :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma

Prvih 1000km od generalke je prešao, problema nema. Nastavlja radit i prilagodjavati se raznim situacijama... Parsto kila talijanske keramike mu nisu problem :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Da... bio je odjavljen, a tablice su bile koma, prednja od prije, a stražnju sam savio kad sam ju čupao dole. Nije mi se dalo zezat sa njima pa sam uzeo nove, nisu puno...

Tablice sam samo ''privremeno'' puknuo gore, iza na normalni nosač, a napred ovako jer mi se nije dalo bušiti. Neda mi ih se ni ljepit, pošto bi ga estetski trebalo riješit prije toga.
Al svakako bi trebalo prednju urednije montirat :D

Leće sam počupao van da si povećam šanse na tehničkom, možda i nije trebalo al neka. Sad su ti projektori završili u drugom autu, no stižu već novi iz Kine ;)

Posljednje uređivanje:

Krky

Lakerski profesionalac
Ja se nemogu nahvalit sa tim lečama...
To je bio pun pogodak kad sam ih ugradil..
Svijetla fantazija, a o duplim dugima da i ne pričam.. :D:cool:
Na tehničkom samo h1 halogeni, a pozicija na mjesto dugog...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Mislio sam danas malo pragove krenut riješavati... ali. Trululululu. Sve je trulo.... pohvale Ark Miheliću na odlično odrađenom popravku praga, nema šta. Sad moram skemijat šta s ovom rupom u međuvremenu i nać limara... grrrr :mad:

tomica0308

Well-known member
izrezi do zdravoga i jednu krpu lima 10x15cm 0.8mm i to se slozi da se nevidi, barem prije zime, makar u Opatiji nema snijega :D ali kisa/voda bi mogla napraviti jos gore

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ja tu nemogu ništa nažalost, morat ću potražit kakvog limara da mi sredi podnicu i pragove kako spada pa da smo opet mirni koju godinu.
Nego moram skemijat nešto za privremeno, još bar dva tjedna će Citrać morat bit u pogono ovakav kakav je. Daktejp je krajnje riješenje ako bolje ne nađemo :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Mene su iznenadile kako svjetle... s obrizom na friškost i skupoću tehnologije, ovo je čisto korektno. Ove su najjeftinije od tih '''pravih'' led žarulja, i funkcionalne su, bacaju OK svjetost. Ali naravno, slabije su od recimo halogenki.

Ja sam ih imao u maglenkama, bez poklopaca. Problem s njima je montaža, pošto imaju velike hladnjake, pa bi trebalo puno kemije da se sve stisne vodonepropusno u kućište.

Uglavnom za eksperiment su dobre, ali za neko ozbiljno svakodnevno funkcioniranje i ne baš... ;)

renco

New member
Kolika je bila snaga tih tvojih, ako se sjećaš?

Jer gledam po ebayu, npr. ove
http://www.ebay.com/itm/Cree-LED-Headlight-Kit-H7-60W-6000K-Cool-White-7200LM-Bulbs-One-Pair-/231959088865?hash=item3601d6cee1:g:f9EAAOSw44BYGDqK&vxp=mtr

Piše da je 30W po žarulji. Po nekom pravilu i iskustvu, 1W LED-a daje svjetla minimalno ko halogena od 4-5W. H7 halogenke su po 55W pa bi po toj računici LEDice trebale biti puno jače. Sad je pitanje jel ta deklaracija točna i je li stvarna snaga 30W, al da je realna snaga ledica i upola manja, jakost svjetla bi trebala biti minimalno kao kod H7 halogenke.
Sad je pitanje jel se postiže isti efekt i to me najviše zanima.

A što se tiče montaže, budući da nemaju standardni konektor nego je na njegovom mjestu hladnjak, i dalje ne stanu u far? Ne pišu nigdje dimenzije tog dijela s hladnjakom pa mi je teško procijeniti.

Krky

Lakerski profesionalac
Ja sam svoj desni prag sa armatur kitom rešil, i završni tanki sloj obični kit, i gote filer...
Bazu su mi super pogodili, 40kn deci baze, trečinu sam od toga potrošil, sam filera di je kitano, i naprašil sa bazom samo di je filer, a sa 1000 vodobrusni celi prag i rubnik, i u bezbojni 2 sloja komplet prag i rubnik...
Na prolječe moram i lijevu stranu tak...

Na vrh