Dalibor
Dado Tornado
ja bi pogledao i novi pežo 308, motor 1.2 paket opreme Active alac-gore:Summa sumarum da mi treba kompakt (a treba, minimalno) i da imam buđet 110.000kn isto bi došao do ovog zaključka - rabljeni.
ja bi pogledao i novi pežo 308, motor 1.2 paket opreme Active alac-gore:Summa sumarum da mi treba kompakt (a treba, minimalno) i da imam buđet 110.000kn isto bi došao do ovog zaključka - rabljeni.
Pazi da ne zgaziš ćep od kanistera ;Pozdrav!
Auto broji 3600 km i za sada je sve O.K.! Zahvalio bi se članu "ivan222" na dobroj ideji lijepljenja crne folije na poklopce retrovizora. Mislim da je to najbolja/najjeftinija/najlakša opcija za sada.
Mislim da je masovna proizvodnja, te ušteda na materijalima napravila svoje što se tiče kvalitete konačnog proizvoda. Èovjek za svoje novce očekuje najjbolji proizvod, što je normalno, ali ne treba očekivati čuda. Baš zbog toga ja od svog Citroena ne očekujem ništa. Unatoč kritikama na forumu, ja sam se odlučio kupiti C4 i za sada mi nije žao. Isto tako očekujem kvarove i mislim da je to danas jednostavno nemoguće izbjeći. Vrijeme će pokazati.
Za kraj jedna brzinska slika. LP svima
OK, ja sam stavljao foliju na malo neravne plohe i vidio sam da mi nejde baš super, a i mislim da retrovizor kad se skine baš nije lako držati, natezati foliju, grijati, al ok.ma ne ne neeeeee... tako se kompletno uništi retrovizor, treba skinut krom i zajhebavat se s lakiranjem.
Ima kod nas kvalitetne 3m folije, mislim da je metar oko 140 kuna... i više nego dovoljno za oba retrovizora. Ima u Ivanić gradu Linea folije ili slično... mogu nać podatke, ugl dostave i sve bez problema.
Montiranje stvarno nije problem... ekipa koja to radi priča da je teško da mogu naplatit, al nije tolika mudrost, isprobano
Treba ti skalpel i fen od opreme. Očistiš detaljno retrovizor i izrežeš folije malo veću od površine retrovizora.
Folija je vrlo izdržljiva (puca jedino kad se pregrije), vrlo podantna i lako je raditi sa njom. Ako se i zezne nešto folija se može više puta dignut i pomaknut. Bitno je kod namještanja da se ne pritišće previše.
Kad se folija namjesti onda kreće grijanje sa fenom. Možda će prvi komad folije bit za bacit nakon probe al ćeš brzo shvatit. Sa nekom krpicom ili nekom mekanom plastikom prelaziš preko mjehurića (ako ih uopće ima, da ih se izbjeć) i sve se lagano grije i steže oko retrovizora.
Grijanjem se folija rastegne i zategne gdje treba i bude potpuno prilagođena obliku. Lijepo ćeš zagrijavat i istezat rubove dok ne bude savršeno. Kad je većina površine gotova, počni zagrijavat rubove i folija će se sama počet stiskat oko njih... skinut višak skalpelom i bok.
Ova 3m folija ima slabiji ljepljivi premaz odozdola u kojem su mjehurići sa jačim ljepilom. T omogućuje više pomicanja i prilagođavanja folije, a kad si gotov lijepo se pritisne folija po cijeloj površini da se aktivira jače ljepilo.
Ako ti je dosta folije, opet udriš fenom po njoj i kreneš gulit sa rubova... poslije ne ostaje puno ljepila, nego površina kako je bila prije ljepljenja. I ako se oće još uštedit da se nać na ebayu manje komade raznih folija za nikakvu lovu...
e da... i upozorenje. Lako se navuć na miris i teksturu folije, ali i samo guštiranje sa natezanjem... tako da treba imat samokontrole da cijeli auto ne završi u foliji hehehe
Eto i čal mi se čini rasprava bezveze kad već imaš rješenjeIvane, hvala na iscrpnom objašnjenju i uputama, međutim kolega mi radi vec duze vrijeme s tim, pa ću taj posao ipak prepustiti njemu.
samo prije treba sa najlonom zaštiti osjetljiva električna područja oko i na motoruImam parni čistać od 2kW i primjena mu je gotovo neograničena.
Èuj, razmisli još jednom. Auto perem dvaput godišnje. Prema potrebi pobrišem prašinu s armature. Istresanje gumenih podnih kadica ne rečunam čišćenjem.svašta, a ja mislio da sam ja manijak jer sam dva-tri puta mjesečno u samoposlužnoj praoni
Sasvim sigurno. Ali s pranjem motora nemam iskustava. Osim što jednom godišnje ispušem kiler od smeća.samo prije treba sa najlonom zaštiti osjetljiva električna područja oko i na motoru
wtfjednom godišnje ispušem kiler od smeća
Ma kaj ti je, nema šanse da se za:cenzura::cenzura::cenzura:avam. To bum ja strica pital, da li da se za:cenzura::cenzura::cenzura:avam s tim (mislim on da to pošprica) ili da popravljamo kad se ošteti.Evo probao sam izguglat al neide... Od DupliColora sprej, u Bauhausu je nekih 80ak kuna, piše na njemu da je za zaštitu od kamenčića i slično (i da se može lakirat preko njega)... Ostvlja ti tanki tamnosivi gumeni sloj i stvarno je jednostavno za primjenu... i moraš pazit na sve kao da lakiraš, znači krep traku potegni do nekog ruba do kud želiš stavljat i laganini sprejaj.
Ali ako imaš neku drugu trgovinu koja bi to mogla držat vidi, jer ima dosta sličnih proizvoda... Taj PlastiDip sprej je dobar, ima i bitumenskih sprejeva raznih. Baci se u potragu i onda se igraj
A za čiščenje mi je najviše pomogao parni čistač... taj je u Pevecu davno kupljen isto za siću (taman se počeo raspradat Pevec pa su bile rasprodaje )
Evo našao sam i link
http://www.pevec.hr/proizvodi/bijela-tehnika-mali-kucanski-aparati/mali-kucanski-aparati/ostali-mali-kucanski-aparati/parni-cistac-clatronic-dr-2930-5303/
http://www.pevec.hr/wp-content/uploads/OSTALI-MALI-KUÆANSKI-APARATI-22-574x382.jpg
KOliko sad košta, nemam pojma... al je odlična stvar jer nemoraš kupovar razne kemikalije za razne djelove auta (za skidat mušice, za smolu, za felge, za plastiku...) nego sve ide s ovim.
I naravno taj cijeli proces ponavljam jednom godišnje prije zime