A ko poredi tocak od Honde i Citroenovu bravu ?
Ti?
Sta je tesko da se razume sta pokusavam da kazem ?
Koliko ja shvaćam, pokušavaš reći da je Citroen smeće jer su ti se zaredali kvarovi. Jesam dobro shvatio?
Sukladno tome, ja pokušavam reći da, iako ne branim Citroen i novi više ne bih kupio ni da mi prijete, nije vjerodostojno za sliku o nekom proizvođaču uzimati iskustva sa nekoliko 20 godina starih C5.
Oduvijek bio od jeftinijih auta u klasi, imao dosta naprednu tehnologiju za svoje vrijeme, nisi prvi vlasnik da znaš kakvo je bilo korištenje i održavanje i sad radi manjih kvarova smatraš da je smeće. Jednostavno ti je uzorak nereprezentativan.
Budući da mi ništa od auta nije (osim Pande, koju sam naveo) bilo bogznašta pouzdano, uzmimo moju CBF Hondu za primjer.
Svi govore da je Honda po pouzdanosti klasu iznad svih motora i da je ova CBF još iz "starih dana" kad su se radile da traju.
Ok, 2007. godina, 45 tisuća kilometara. Ja sam ju kupio sa originalnim kočnicama, original lancem, sve je bilo faking original, vlasnik prije mene je mijenjao samo gume i tekućine.Ja sam promijenio zadnji disk i pločice, prednje pločice, lanac, žarulju pozicije, žarulju fara, ležaj volana, reparirao vilicu prednju, senzor brzine. Rastavljao sam i šmirglao prekidač za štop na pr. kočnici jer je bilo oksidacije, isto sam radio nedavno sa prekidačem za žmigavce.
I sad bih ja trebao reći da jebem i Hondu i pouzdanost i forume i statistike jer sam ja u 2 sezone morao to sve mijenjati i što su me ****li žmigavci i štop? Sa moje strane, možda.
Sa objektivne strane? Čovjek ju je vozio 15 godina i 30k km, garažirao, ali je bila i na kiši, suncu, ****u, palcu i svetoj materi i, osim guma i tekućina, nije morao uložiti lipe u njega.
Znači kupio si dvadeset faking godina star auto sa, vjerojatno, ne znam jesi gdje naveo, oko 200 tisuća kilometara. Šta si očekivao? Iskreno te pitam šta si očekivao, ne jebem te.
Npr. ja sam prvi vlasnik svog c4, znam mu svaki kilometar i svaki dan kakav je bio, zato sebi dajem pravo da serem po Citroenu jer je termostat otišao dvaput, mijenjao jednom lanac i nešto zna rondati, otpada mu bezbojni sa krova, klimu sam radio već 16 faking puta, prokišnjava mu niz šajbu po motornom prostoru i šta već ga jebe sve.
Ali za VTS na primjer? Ajde, da ne ureknem, nije se baš kvario i ****o me, ali i kada nešto ode, šta ja tu imam za kokodakati? Kupio polovni auto, pitaj boga jel on ima 140, 240 ili 340 tisuća kilometara, jel nikad, jednom ili 14 puta bio razbijen cijeli, sastavljao ga pijani majstor u šupi, nije 10 godina garažu ni na 200 metara vidio...
Kako mogu dati sud o proizvođaču i/ili autu ako mu nisam prvi i jedini vlasnik?