Evo opet se javljam u vezi cviljenja kočnica...
Kao što sam pisao na početku teme, novo postavljeni diskovi i disk pločice marke z.......n počeli su cviliti.
Prije 6 mjeseci kupio sam nove disk pločice marke t.....r nadajuči se da one neče cviliti i odnio ih mehaničaru na zamjenu. Prilikom zamjene mehaničar mi je rekao da desna (prednja) čeljust ne koči dobro što je vidio po neravnomjernom trošenju disc pločica i da treba reparacija te čeljusti... Nakon par dana, sam sam u svojoj garaži demotirao prednje disc pločice, prednja dva diska i desnu prednju čeljust kočnica. Diskove sam odnio tokaru na tokaranje iako su bili jako malo potrošeni, znači samo da mi poravna površinu, a čeljust sam odnio na reparaciju u ovlaštenu radionicu za to. Nakon dan-dva sve sam to ponovno montirao na auto...u početku je bilo dobro, par dana...onda opet počelo cviliti...tako sam vozio do prije par dana kada me cvilenje doslovno izluđivalo (gradska vožnja, automatic, kad se ugriju cvile jako).
Prije par dana kupio sam nove disk pločice top klase marke a.e, nadajuči se da više neče biti cviljenja. Prilikom montaže pazio sam na svaki detalj. Klip čeljusti sam vračao u čeljust okretanjem klipa u smjeru strelice, tako da mogu staviti nove pločice. Ona dva metalna klipiča gdje se zašarafi čeljust za držač čeljusti, to sam rastavio, podmazao, da lagano ide unutra-van...
Očistio sam sve dijelove čeljusti od nečistoče, hrđe i kočione prašine. Podmazao sam sa kočionom masti sve dijelove osim kontakta diska i pločica.
Nakon montaže, prvi dan vožnje nije bilo cviljenja..... Drugi dan je počelo...joooojjj.....i to samo kad je auto u koloni, kad se češče koči...kao da se pregriju i onda cvile...nije jako kao prije, ali cvile....kad se duže vozi bez kočenja...onda prilikom kočenja, prvi put ne cvile... nakon češčih kočenja, cvile...
Dali to možda ima veze sa hlađenjem diskova? Jer mi je na lijevom kotaču puknuo (ispao) onaj usmjerivač zraka na diskove, ona plastična kao lopatica...pa sam ja napravio zamjenski taj dio od lima ali manje površine...
Dali je to možda uzrok grijanja diskova i cviljenja?
Neznam više šta da radim...