Gume i felge za C4 II

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Re: Dimenzije Felgi

da je to možda preveliki skok sa 17" na 15",
ajmo onda ovak postavit pitanje..hipotetski,jel te :D

Da si se pri kupovini odlučil nadoplatit za one lepe 18" felge,jel bi ti onda bil prevelki skok na 16" za zimu ? :confused: Jel misliš da oni nekaj menjaju na podvozju ? Il samo šibaju gore felge od 15"-18",zavisno od paketa opreme :hmmm:

Damaj

Active member

Da si se pri kupovini odlučil nadoplatit za one lepe 18" felge,jel bi ti onda bil prevelki skok na 16" za zimu ? :confused: Jel misliš da oni nekaj menjaju na podvozju ? Il samo šibaju gore felge od 15"-18",zavisno od paketa opreme :hmmm:
A kako to utječe na kilometar sat, da li su odstupanja u mjerenju brzine prevelika?

kblekic

New member

Da nisam bas razmisljao tako. u svakom slucaju hvala na odgovoru. Ovime je definitivno pala odluka. Na zimu idu na njega 15-:)ce!!

Marko

Well-known member

A kako to utječe na kilometar sat, da li su odstupanja u mjerenju brzine prevelika?
Na kotaču 16" mi je bila razlika u visini gume 60 u odnosu na 55 pa je bila primjetna razlika.

Matija

New member

Khm, C4 dolazi sa dimenzijama felge ovisno o paketu opreme, pa si sam fino uzmete tu dimenziju felge i gume koju hoćete. Ne kužim čemu tolika rasprava. :rolleyes:

Ne utječe na kilometarsat ak stavite ono što ide na C4.

amorphis

Member

Prije svega moram se ispričati kblekicu i ostalima ako sam stvorio nepotrebnu pomutnju, sorry ljudi, samo sam preglasno razmišljao, misleći da oni tvornički podešavaju svaki auto ovisno o veličini kotača i guma, mislim trebali bi...pa je iz toga proizašla moja zabrinutost...
Naravno da je 15" dosta jeftinija priča, a i potrošnja bi trebala biti manja:)
Treba iskoristiti Furlana i Lašića (i druge u Brežicama i okolici) još ovo vrijeme dok ne uđemo u tu EU, jer onda neće biti više povrata DDV-a...no mislim da će svejedno biti jeftiniji od naših, dobro neće biti tolika razlika kao sad ali neće biti carine pa...;)

kblekic

New member

Prije svega moram se ispričati kblekicu i ostalima ako sam stvorio nepotrebnu pomutnju, sorry ljudi, samo sam preglasno razmišljao, misleći da oni tvornički podešavaju svaki auto ovisno o veličini kotača i guma, mislim trebali bi...pa je iz toga proizašla moja zabrinutost...
Naravno da je 15" dosta jeftinija priča, a i potrošnja bi trebala biti manja:)
Treba iskoristiti Furlana i Lašića (i druge u Brežicama i okolici) još ovo vrijeme dok ne uđemo u tu EU, jer onda neće biti više povrata DDV-a...no mislim da će svejedno biti jeftiniji od naših, dobro neće biti tolika razlika kao sad ali neće biti carine pa...;)
Ma sve pet. Odlično je ovako dobit i poslušat savjete drugih ma kavi god oni bili :grin:

Uglavnom definitivno ću iskoristit Furlana, jer se višestruko isplati!!

Ja sam točno te kupio isto kod Furlana i sve pet :palac-gore:
I koje dimenzije zimskih guma imaš?

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma

Ja sam točno te kupio isto kod Furlana i sve pet :palac-gore:
Evo,kolega ti je sve rekel ;)

ma,niš se ti ne sekiraj :cool:
kak i sam veliš,to je normalno i logičko razmišljanje..nije da sam ja sad neki ekspert kaj se toga dotikavle :D,nego samo prenosim iskustva ostalih forumaša koji su to već prošli i obavili :angel:

Treba iskoristiti Furlana i Lašića (i druge u Brežicama i okolici) još ovo vrijeme dok ne uđemo u tu EU, jer onda neće biti više povrata DDV-a...no mislim da će svejedno biti jeftiniji od naših, dobro neće biti tolika razlika kao sad ali neće biti carine pa...
Da,definitivno treba iskoristit priliku dok se još može :cool:..mada moram primjetit da su i oni drastično podigli cijene :wtf:..ja sam kod Furlana prije 2g uzimal 15" felge i koštale su 23 € kom.,a sad iste te felge koštaju 44 € :eek:
Isto je tako i s gumama (zimskim)..prije 2g DunlopWS 3D (185/65/15) sam platil 50 € kom,a sad su iste te 66 € :wtf::whistling:

Trebalo bi biti 195/65/15 :whistling:

deda

New member

Ne pričajte svašta,nisu oni podigli cijene,nego su cijene u svjetu porasle,euro polako odlazi u kur......,a potražnja za sirovinama enormo raste pa tako i cijene,ne kužim kaj se svi ćudite svemu ko pura dreku.Bolje razmislite kada kupujete aute koliko košta i odražavanje takvog i jel ste u okviru mogućnosti,a ne poslije ovakva filozofiranja do besvjesti.

msvetec

New member

dimenzije guma su 195/65/15

ja sam kod Furlana prije 2g uzimal 15" felge i koštale su 23 € kom.,a sad iste te felge koštaju 44 €
i ja sam se iznenadio kad sam vidio cijenu mislim da sam ja prije ove zime te felge platio isto 23 ili 27€. Tak da je cijena skočila u zadnjih pola godine.

Kulixix

New member

Molim pomoć.

Da li odgovara ova felga za citroen C4 II (2012):

Radi se o OZ alufelgi, 16", 4x108mm; ET25

Dakle jedino me muči ovaj ET. Pročitao sam sve postove i nije mi jasno ovo CH4-29 na orginalnim alu felgama. Da li to znaci da moze ici sve od 4 do 29?

Motor je 1.6 HDI, 82kW i ljetne gume su 225 45 17 - Phoenix

Molim odogovor. Molio bih dedu za odgovor. Ako kupim ove felge nema nazad.

Krky

Lakerski profesionalac

Po mojem je ET malo prevelik za alu, čini mi se da ti je 24 na čeličnima, za alu da je što manji da ti bude felga u ravnini ruba,

25 ET bi za audi ili ford.

deda

New member

ET mora biti koji mora biti,svejedno jel felga al i č.Kakve dimenzije idu na novi C4 neznam jer se više već tri godine time ne bavim,pa ni nemam podatke o njima.

ivanzg

milo mi je hrniæ
Imam jedno pitanje ko zna da li na C4II može ići guma dimenzije 225/50/R17 pošto trenutno imam 225/45/17,a u prilici sam ubost zimske vrlo povoljno :thinking:

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Imam jedno pitanje ko zna da li na C4II može ići guma dimenzije 225/50/R17 pošto trenutno imam 225/45/17,a u prilici sam ubost zimske vrlo povoljno :thinking:
Ne..u ovom tvom slučaju je odstupanje 3.55 %,što je previše ( tolerira se do nekih 2.5-3% )..ali svašta ljudi rade :p:D

Pogledaj ovdje

Posljednje uređivanje:
Na vrh