Gume i felge za C4 II

zg mata

New member
Nadao sam se da će biti dobre, ali su bile bolje od očekivanoga. Do sada sam napravio 10.000 km sa njima. Po kiši je dobra iznad svih očekivanja. Počeli su se pokazivati prvi znakovi trošenja rubova što je pokazatelj moje vožnje kroz zavoje. Vidjet ćemo kako će biti drugu zimu kad se dobro prokuha po ljetu.

Mihlav

New member
bok,
dolazi vrijeme za ljetne gume, pa sad trebam si kupiti najmanje dvije ljetne, i htio bi kupiti 4 alu felge jer sam kupio auto na nekim čeličnim felgama koje budem bacio :D

znaci, c4, guma je 205 55 r16, 4x108, sad koja mora biti oznaka za felgu?
ajde molim vas pomozite
kako/kojim programom/gdje bi mogao vidjeti kako odredena felga paše na auto?

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Origigi su 7J širina, ET29.
Na service.citroen.com imaš više manje sve potrebne podatke o autu, pisalo se po forumu o tome.

Najbitnije su rupe šarafa, et mora bit sličan ili manji.. mada se to da rihtat s distancama, za centralnu rupu imaš adaptere. Većina ih je širine 7 pa tu neće bit problema...
Možeš komotno uzet i Pugove felge ako ti se sviđaju koje, samo promjeniš čepove :D

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Sad dok ih gledam, mogu samo reći da su te felge svevremenske. I za 15 godina će biti jednako aktualne. :)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Istina, odlično izgledaju na autu... i ovi crni detalji. Ja bi još krov u sjajnu crnu foliju obukao i savršeno :wub:

Cutac

Prèkaroš
Ja baš razmišljam o crnim kućištima retrovizora kad ovo vidim. Ili tamno, tamno plavima :whistling:

Prekrasan auto!

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Koleda CDS5 razmišlja o 18icama... koliko ja znam nema ih puno baš. Trebalo bi pogledati u oglasima.
Gore ide dimenzija 225/40/18 koja nije preskupa i ima široki izbor guma.

Tvorničke dimenzije su 7,5Jx18 ET30 ili 8Jx18ET34, 4x108, rupa 65.1.
Od ovih prvih dimenzija se može malo i odstupati...

CDS5

New member
Bravo, cim sam otvorio link nasao sam sto me zanimalo: kako ova linija c4 izgleda na tim felgama od starijeg vtr-a. Izgleda odlicno, evo nekih na njuskalu sa gumama za 400 kn. 17” doduse, al to je to.

Jel ovaj crveni iznad spuštan ili fotograf vješto manipulira kutevima?

CDS5

New member
Znači ove "vintage" felge će pasati na c4 2014 po defaultu? Da ne ispadne da treba kod tokara umjesto vulkanizera kad ih kupim.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pretvarač hrđe... teško ga je nać (bar meni :D), ima na conrad.hr od Brunoxa, malo pakiranje je nekih 120kn. Savršena stvar za to

Phantom

Drajver
Kolika je cijena u BIH, CRO, Continental WinterContact TS 860 r16 205,55... ? Kupio bi ih ali ovdje košaju 100 eura na popustu, govorim normalno o ovogodišnjim...

Na vrh