Ovako, stari pravilnik CVH je propisao da je dozvoljeno upisivanje svih guma koje su homologiranje za TIP vozila. Znači generalno C4, nebitno jel 1.4vti ili 2.0hdi.
Ovo što su tebi u Citroenu dali je popis za tvoj konkretni model, ne tip vozila.
No, treba uzeti u obzir da je CVH privatna kriminalna organizacija, pa je sve moguće. Jedna od mogućnosti je da su iziginorirali taj pravilnik, jer u tom slučaju imaju pravo naplatiti mali atest za upis (već homologirane dimenzije po TIPU vozila). Novi pravilnik koji bi to potvrdio ne nalazim, ali daleko su oni od transparentnosti, tako da...
Moji slučajevi:
Prošle godine sam upisivao 18ice na drugi auto. Po modelu ih nema, ali su homologirane na taj TIP vozila. Uz predođenje liste dimenzija u uputstvima su mi ih upisali nakon mojeg inzistiranja.
Sa C3 je bila kompliciranija priča, morao sam proći više različitih teh. pregleda da dobijem zeleno svjetlo za atest. Svako svoju priču priča.
Po meni imaš dvije opcije... biti tvrdoglav, ići okolo po teh. pregledima dok ti već netko ne upiše. Al moraš ih malo gnjaviti + imati sa sobom orginalna upustva ili neki sličan dokument gdje je navedena dimenzija. Siguran sam da ćeš negdje to već upisati...
No, ako ti se neda boriti sa njima, možeš im uplatiti 300tinjak kn za mali atest, pa će ti s guštom upisati već homologiranu dimenziju u prometnu