@deda Nemoj me razocarat sada...Ne pise da se mijenja ali ako auto radi pravi puno km.normalno da ce se preporuciti zamjena, nekada su samo rijetki ljudi radili preko 100tkm.sa svojim autima, dok je danas rijetkost pronaci/kupiti polovni auto ispod te cifre..Isto kao i kociono ulje,ali nakon toliko km.voznje,grijanja,istrosenosti, kada vidis sto si ispustio i na sto to ulje slici vidis da je to bilo pametno ucinit..Remenica radilice se ne mjenja unaprijed,samo po potrebi,a ulje u mjenjaću se ne preporuča mjenjat,nikada.U knjižici servisa ni na jednoj kilometraži ne piše da se mjenja.
Ovi intervali zamjene "velikih" servisa su meni pre,pre optimisticni.. Na svojim autima mijenjam to do 80tkm (60-80). jer ne zelim ulaziti u rizik..120tkm. je za mene rizik u koji ja nikada nebih ulazio osim sa oridjiji novom autom koji ima garanciju (ako nije istekla) inace bi ga ranije napravio..
Pogotovo dizeli danasnji sa tolikom "potencijom" koji dosta opterecuju remen..
Navodi se i u forda,jeep-a,bmw-a da je se lanac ne mijenja za vijeka auta..Pa posto sam imao doticaja sa tim autima znam da je to "patka" tvornice i da ljudima i on zna puci ili se "rastegnuti" i pohebati faze..