Iskustva s gumama i felgama za C5 II

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Preko neta još nisam doživio da šalju stari DOT, eventualno prošlogodišnji. Najjeftinijegume su poslale u 3. mjesecu dot16 ove godine kad sam za starog naručivao.
Odaberi plaćanje pouzećem i miran si.

diegos

Well-known member
Silux, bile stare oko mjesec-dva ako se dobro sjecam... Sutra mogu javit za Lasica ako te zanima

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

mamut

C5
Donator foruma
jedino kaj sam uspio saznat za Conti PremiumContact2 je u Auto Hrvatska 10. tjedan 2016. što nije strašno, volio bih da je skroz novo ali di i kak da to saznam a da ne naručujem pouzećem pa vraćam ak nevalja itd. kak ivan 222 kaže, neda mi se zezat s tim dostavama

za moju dimenziju se ne isplati slovenija baš, pošto se radi o 2 gume, a cijena svugdje je 1000kn +/- nešto sitno

jel bi vi kupili 10. tjedan 2016.?

Franz

Well-known member
Ne znam imaš li što protiv Vulkala?

Svaki put dok me zanima neka guma iz njihove ponude, pošaljem im upit mailom o DOT-u i u kojoj poslovnici je guma raspoloživa za isporuku. U roku pola sata dobijem konkretan odgovor. No bullshit. Ako su im zalihe pri kraju, rezerviram i idući dan preuzmem. Baš sam prošli tjedan tako ocu kupio gume.

Ove nakupce iz raznih webshopova izbjegavam zbog razloga kojeg si naveo. Nećeš reći dot? Zdravo!

mamut

C5
Donator foruma
vulkal ima jednu gumu za moju dimenziju :thinking:

edit: sad sam zvao vulkal, može se nać conti, ali DOT neznaju dok ne dođe, i ja kažem pa super iz tvornice je onda je friško, ženska kaže ne baš, neki dan sam 3 godine stare dobila

eto ti vulkal :D

još sam ja rekao pa ok ja naručim, kad mi stigne i vidim dot vratim jer je na daljinu, ženska kaže ''to tak kod nas neide'' ja kažem ide po zakonu svugdje

uglavnom, to ti je sad iskustvo iz telefonskog razgovora od prije 3 minute..eto

mamut

C5
Donator foruma
pa zakon koji ti kaže ak kupiš na daljinu, webshop recimo, kad ti guma ili nebitno nešto drugo stigne, raskineš ugovor bez ikakvog razloga

al mi se neda zezat s tim

mamut

C5
Donator foruma
a šta da radim kad mojih željenih guma nema nigdje na lageru u HR i SLO, pa da se igram kinder jajeta šta stigne stigne :d

još je najbolje u AutoHrvatska 1016DOT, al to je godinu i neš stara guma..nije strašno al svi bi mi ''novo''

edit:nazvala me ženska iz vulkala da ipak ima 1017 DOT, tak da sam tamo uzeo

Franz

Well-known member
još sam ja rekao pa ok ja naručim, kad mi stigne i vidim dot vratim jer je na daljinu, ženska kaže ''to tak kod nas neide''
Trolla žena. Ili je nadrkana. Ne znam kaj da ti velim. Jednostavno nema nikakve logike da ne znaju DOT guma koji naručuju. Imaju full spec. sve robe.
Zato izbjegavam maximalno te razgovore telefonom, jer ne volim odlučivati na temelju nečijeg trenutnog raspoloženja.
Napiši par rečenica mailom. Siguro ima neki normalan komercijalist u Vulkalu, pa vidi kaj bu ti reko.

edit:nazvala me ženska iz vulkala da ipak ima 1017 DOT, tak da sam tamo uzeo
Eto, vidiš. Kaj sam reko, nema logike da ne znaju DOT. :)

mamut

C5
Donator foruma
a ono, neću reć da sam bio bezobrazan al malo sam možda bio neugodan kad sam reko ''budem ja naručio gume, pa kad mi dostave vidim dot i vratim ak ne paše'' :D

na kraju sve ok ipak..znači dvije nove continentalke idu naprijed, dvije ''stare'' michelinke idu natrag, i nagodinu dve nove continental uzmem i onda imam full ljetne/zimske komplete nove

jedno pitanje vezano za gume, danas sam ih montirao, radi se o prednjima

ovo je prednja desna, šare idu kako sam nacrtao

ovo je prednja lijeva, šare idu u ''suprotnom'' smjeru

kako se ja ne razumijem u to, malo sam guglao i došao na temu asimetričnih guma, to je to? sve je ok?

napominjem da na obje gume piše OUTSIDE, tak da su postavljene u redu, gledajući to

Cutac

Prèkaroš
Mislim da je Èarli mislio na senzor okretaja.

A tako je i meni na Dunlopicama, jedna strana je "naopako", ali je po pravilima namontirano na felge pa se ne brinem.

diegos

Well-known member
Pa zar ne bi utori trebali biti u istom smjeru?
...

Aha to su asimetricne, ako pise Outside to je to onda :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

mamut

C5
Donator foruma
a vozio sam ih možda sat vremena čekaj malo

a i neznam kolko je relevantnos ada psiati pošto nisu sve 4 nove nego samo naprijed

samo još dodajem da su gume XL, to sam ajmo reć sazno doslovno na postavljanju, druge nemaju na skladištu osim neke stare..ove su friški dot pa eto, valjda nije nekakva ogromna razlika na loše/bolje u odnosu na non xl, imaju pojačane bočnice, dal se to osjeti u vožnji neznam treba usporedit, al vjerojatno ništa osjetno

Posljednje uređivanje:
Na vrh