Iskustva s gumama i felgama za C5 II

Spawn

Well-known member
Evo blizi se kraj sezone cca 3000kn s ljetnim gumama pa da podijelim skromna iskustva. Tomket sport xl 245/45/18 na c5 2012 2.0hdi 120kw automatik. Odlicna guma u svim uvjetima. Potrosnja nafte odlicna ( prosjek 6.5L normalne voznje,na otvorenom 5.5 L)buka nikakva, drzanje na suhom i mokrom bez ikakvih proklizavanja ili nesigurnosti. Pljuskove prolaze kao od sale,a.prve kise ne osjete. Odlicna guma za 550kn po komadu. Ne znam ima li konkurencije u toj cijeli ali vozio sam dosta skuplje, doduse 16 i 17, ali ja ne vidim razliku ili nisam neki pro extreme rider. Odlicna kupnja s obzirom da su brendovi u toj dimenziji min 1000kn komad. Izasle su i zimske pa ih mislim probat. Bitno mi je da ne zuje jer zimi vozim 80% autocestom i ne volim zujanje.

Memphis

Active member
Evo blizi se kraj sezone cca 3000kn s ljetnim gumama pa da podijelim skromna iskustva. Tomket sport xl 245/45/18 na c5 2012 2.0hdi 120kw automatik. Odlicna guma u svim uvjetima. Potrosnja nafte odlicna ( prosjek 6.5L normalne voznje,na otvorenom 5.5 L)buka nikakva, drzanje na suhom i mokrom bez ikakvih proklizavanja ili nesigurnosti. Pljuskove prolaze kao od sale,a.prve kise ne osjete. Odlicna guma za 550kn po komadu. Ne znam ima li konkurencije u toj cijeli ali vozio sam dosta skuplje, doduse 16 i 17, ali ja ne vidim razliku ili nisam neki pro extreme rider. Odlicna kupnja s obzirom da su brendovi u toj dimenziji min 1000kn komad. Izasle su i zimske pa ih mislim probat. Bitno mi je da ne zuje jer zimi vozim 80% autocestom i ne volim zujanje.
Koliko si napravio km?

Cutac

Prèkaroš
Kažu svi da su super, a kad se uzme i cijena u obzir, da su fantastične.

Ja ću sa Goodyeara i Dunlopa na c4 prijeći na GT na VTS, pa bumo videli.

pokra89

Well-known member
Nek se nitko ne uvrijedi, ali mi je smiješno da netko kupi limuzinu visoke klase a onda štedi na gumama i kupuje neke tamo kineze.
Ali svakome svoje. Opet kazem, bez uvrede i no hard feelings

Cutac

Prèkaroš
Jedno je kinez kakvog svi znamo, a drugo jeftinija alternativa.
Pogledaj Huawei, OnePlus, ne loši mobiteli, a kinezi.
Ja nisam htio dati 4000 kuna za pojačalo za slušalice, pa sam uzeo FiiO E10K. I vidi čuda, po ničemu se ne vidi da je "kinesko". :)

Ono u čemu kinezi uglavnom kiksaju su softver i maštovitost, ako pričamo o njihovim "normalnim" proizvodima, ne kopijama tuđih i LED-icama sa eBaya.

pokra89

Well-known member
Pa da, dobro si rekao, jedno je Kinez a drugo jeftina alternativa. A šta je drugo taj tomkitkat ili kako li već, nego jeftina alternativa? Di još imaju ikakvog uspjeha osim na ovom našem i još istočnijem tržištu? Di su uopće ikakve recenzije, testiranja, te ako postoje, kakve su?

Spawn

Well-known member
Ja sam kupio kiu 99 godine kad je cijeli balkan pljuvao po njoj i kunuli se u Golf 2 i 3. U 8 godina nisam imao nijedan jedini kvar dok su golfasi visili po servisima. Sada je kia 50% skuplja nego tada. Na toj kiji sam imao kumho gume koje je cijeli balkan pljuvao i kunuo se u michelin. Sada ue kumho 50% i vise skuplja guma nego nekad. Bavim se elektronikom i iz osobnog iskustva nije sve u imenu. Imaju i imena srot gume koje preplatis i places sta si kupio. Da ne pricam o elektronici.

EDIT: Zaboravio sam napisati da sam auto kupio sa 140000km i HIFLY gumama i prijasnji vlasnik je rekao da je do 50000km kupovao Conti i Michelin dok mu jedan vulkanizer nije igrom slučaja preporucio te Hifly ako mu ne smeta malo veca buka u odnosu na Conti i Michelin (koja se uostalom manifestira i na brendovima) . 90000km je napravio s par seta tih guma po cijeloj europi ,dozivio razlicite situacije (140000km je napravio u 4 godine) i rekao da mu pada na pamet vise plaćati 200eura po gumi koju traje malo više i bolje drži u ekstremnijim uvjetima. Njemu nisu te gume bile potrebne

Posljednje uređivanje:

redfevers

Member
Pozdrav ekipa,

S obzirom da je doslo uskoro i vrijeme za nabavku zimskih, da li imate sto preporuciti za C5 225/60 R16?

S obzirom da imam velike afinitete prema Continentalu i po reviews gledam slijedece modele:
- Continental TS850 (iako ih u BiH nema u ovoj dimenziji (za sada), samo /55, a u ovoj imaju TS830 sto je stari model pa vjerujem upitan i DOT)
- GoodYear UG9
- GoodYear UG Preformance Gen 1

Zelim stvarno neke dobre gume ako ima tko kakvih iskustava, puno sam u pokretu i cijena nije upitna jer sam skontao da kostaju stvarno previse za ove Citroenove dimenzije :)

Hvala unaprijed.

mamut

C5
Donator foruma
ja sam uzeo 830 prošlu zimu, friški dot je bio

to su jedine conti gume za tu dimenziju, nema 850, 860 itd., samo 830, i odlične su

Na vrh