Evo završava polako sezona mojih Potenza re002. Meteorološki je završila prije dva dana, al dok ne stigu zimske, morati ću se s njima snalazit još koji dan.
Nakon 15-20 stupnjeva i lijepog vremena, prekjučer je temp. naglo pala na 5c, kiša i lišće na cesti. Na kratkoj dionici gdje se gume nisu mogle niti ugrijat kako spada, nije baš bilo najugodnije za vozit, laganini do 90kmh...ipak nisu tu u svom elementu.
A večeras sam odradio stotinjak km otvorene ceste, temp. od 5 do -2, ali je cesta bila suha... i nakon što su se dobro gume ugrijale, bile su sigurno na jedno 80% gripa, dalo se je lijepo vozit.
U usporedbi sa recimo zimskim Sava S3, Potenza je bolja na suhom na ovim temperaturama. A po kiši su tu negdje, kao Sava nakon prve sezone... loša. Al se zato Sava popne na Platak dokle god branik ne zapinje previše u snjeg.
Ali kad je u svom elementu, ja sam oduševljen, vrhunac od svega ljetnog što sam ja do sad vozio. Precizna, ogromna količina gripa, i sposobna je promjenit karakter auta... barem malog prdekala od 1 tone. Što se mene tiče, opravdala bi i višu cijenu, bar je u 195/50/15 niska. Nemam stvarno ništa negativno za reć o gumi (buka, udobnost i potrošnja goriva mi nisu faktori, ne obraćam na to pozornost).
A u mojim rukama će odradit max. 30tkm, tj. još jednu sezonu ako ih izrotiram... nema šanse više. Al to je cijena gripa i nemogu im zamjerit trošenje.
Neznam što ću sljedeće ljetno stavit gore, ali imat će jako visoku ljestvicu za preskočit.