Ja ti imam Centrometal peć od 14kW, 3 radijatora(2 metra x1, 1.8m x2), lojtru u kupaoni(12 cijevi) i peć u kuhinji(ne za kuhanje, samo za grijanje) i bojler od 80 litara. Izolacija je stiropor+PVC(na svim otvorima u zidovima)+parket(drvo je dobar izolator).
Po sezoni potrošim 2000 kilograma peleta, a u kući bude oko 23°C i peć pretežito radi na programu 4(od 9). U prosjeku mi za dan grijanja treba 15 kg peleta, no sada kada je bilo -10 i više/manje, išlo je i 25 kila dnevno kao od šale. Peć se čini OK, radi valjda četvrtu zimu bez greške, ali ono što mi se ne sviđa je kratka garancija, loš softver i inženjeri koji ne razmišljaju. Tako za servis(redovni, čišćenje svega od pepela) treba rastaviti pola peći i to u jako skrivenim mjestima pa se čovjek napati, a sve se moglo srediti sa par otvora za čišćenje. Dalje, peć ima termometar na žici od jednog metra, ali preko njega se ne može upaliti, beskoristan je. Može se sama paliti samo po satu, što je često bezveze jer ako je 16 sati, ne znači da je hladno. Peć čisto fino grije kuhinju(10-ak kvadrata, pločice na podu) i brzo zagrije vodu. Ono što sam primjetio je da kada radi na programu <4 da se tada brže radi kora od pepela u ložištu(a kada se radi uvijek, vrijeme je za servis), tako da je meni peć očito overkill(a po računici je bila optimum).
Da, softver, bilo bi dobro naći neku sa pravim softverom(ovo što moja ima je kao A i C ekrani u našim autima, neke preddefinirane postavke i par izmjenjivih, ali ništa realno korisno). Bilo bi dobro da je na foru Androida da se može rootati, raditi profili, mijenjati parametre(može se, ali treba imati praktički service.citroen, i to one Milosheve servisne upute) i recimo upravljati njome iz daljine.
A peleti, to je kocka svake sezone. Prve godine Jasenovac, sve super, druge godine Jasenovac drek. Onda Galeković koji pak ima na istoj paleti vreće sa super peletima i vreće sa brabonjcima...
Sve u svemu, zadovoljan jer radi, ne treba ništa cijepati niti piliti, jedino treba donijeti vreću i svako toliko čistiti peć(servis), a svaki dan ložište(5 min usisivačem). No, ne bih opet uzeo Centrometal jer je preskup(moja je bila ful skupa jer je među prvima navodno) za ono što nudi.
A da mogu, stavio bih dodatni vanjski zid, na njega stiropor i dodatnu izolaciju ispod pločica na zidu i na podu, dodatnu izo na strop, troslojne prozore i fino trošio tri vreće peleta godišnje