Moj C4 1.6 e-HDI 115 Business

hahehihoh

New member
Temperature se smanjile na cca -10 do max -15 po noci i nemam vise nikakvih problema. Ponekad se malo potrudi kod paljenja al sve je ok. Inače imam 194.000 km, jos par tisuca pa treba pravit servis (zadnji napravio na 177 tkm).

hahehihoh

New member
Ma nije to tako strašno. :D
Baš sam zadovoljan da je do 200.000 km prošla s prvim kuplungom, turbinom, svim detaljnim dijelovima. Ustvari samo redovni servisi i kočnice.

hahehihoh

New member
Danas promijenio prednje zimske gume. Izdržale sezonu i pol (25.000 km). Sad imam odozada stare Bridgestone Blizzak LM001, spreda nove Michelin Alpin A5. Dve gume Michelin Alpin A5 i montaža 140e. Svakako guma puno puno bolja od Bridgestone. Morao sam jih bacit iako su imale cca još 4 mm profila ali nije držala više ni na snijegu nit na mokrom. Sledeču sezonu ču mijenjati još stražnje zimske gume.

hahehihoh

New member
Iskustvo s Michelinkama u snijegu odlicno. Bridgestone necu nikad vise staviti na svoj auto. Sad moram biti oprezan jer prve gume drze ko lude a Bridgestonke pozadi slabo i brzo te okrene u zavojima.

hahehihoh

New member
U pravu si, ali Bridgestonke su bile vožene ukupno 7 mj. ili 25.000 km. U sezoni i pola za u smeče. A možda bude tako i sa Michelinkama, ako bude tako onda više ne stavljam ljetne. Na zimu nove zimske i guraj do sljedeče zime pa opet nove.

Zix

Active member
Možda to i nije loša ideja terati samo na zimskim,ili neka varijanta m+s, sve zavisi od vremenskih uslova, načina vožnje a i matematika pa izračunaš koliko prelaziš km gde,kad i u koje vreme. Iskreno ja samo menjam na prednjoj osovini tj pogonskoj,skidam zimske pa stavljam letnje, kupio dve felne i to je to,dok na zadnjoj uvek stoje zimske i tako već par godina.

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Iskreno ja samo menjam na prednjoj osovini tj pogonskoj,skidam zimske pa stavljam letnje, kupio dve felne i to je to,dok na zadnjoj uvek stoje zimske
Što dobiješ s tim? Uštedu? Mislim da ušteda na gumama nije vrijedna rizika.

Zix

Active member
U potpunosti se slažem sa tobom,ali ovde retko ko je u situaciji da štedi jer većina jedva sastavlja kraj meseca sa drugim pa kupuju polovne i protektirane gume možda i nove ali samo jedan set,jer se samo za jedan ima novca pa ti biraj da li ćeš voziti na zimskim ili na letnjim celu godinu, u tom kontekstu sam i mislio na korišćenje zimskih jer se mahom svi opredeljuju za tu varijantu. Što se tiče zakona on propisuje obaveznu upotrebu zimskih guma na svim osovinama u periodu od nov do apr ali ne propisuje i obaveznu upotrebu letnjih što znači da možeš terati i na zimskim, isto tako zakon kaže da je obavezno na osovini imati iste gume što znači da je dozvoljeno imati na prednjoj letnji a nazad zimski ili obrnuto sve dok su u paru iste ali samo od apr do nov kao što sam već i naveo a što znači preko letnjih uslova. I na kraju nije u pitanju nikakva štednja ili cicijanje po pitanju rizika,bezbednosti i dr već samo nemanje onog osnovnog i dodatnog zbog koga su nas razni evropejci doveli tu gde jesmo. Voleo bih i ja da imam letnji set na alu i zimski na čeličnim ali nažalost nemam još uvek pa se snalazim kako umem...
Hvala

hahehihoh

New member
Lijepo si to napisao.

Danas mi javilo error i auto kaze da treba dotociti FAP faditiva. U IT ce me doci 3L adetiva i ruke 260e. Znaci aditiv je izdrzao skoro 200.000 km.

Na vrh