Moj Citroen C5 1.6 eHDI

Cutac

Prèkaroš
Na c4 je jedan filter za motor i jedan za kabinu. U kabini imam aktivni ugljen koji mijenjam svakih 10 tisuća, na motoru OEM koji svakih 15.
A oba izvadim svako toliko i propušem ako ima čega u njima.

Preporučio bih ti ovaj sa aktivnim ugljenom jer otkad ga koristim, puno rijeđe osjetim smrad dima i sl. u kabini.
I na to svake dvije godine uzmem onaj sprej za dezinfekciju i pustim da odradi(onaj što aktiviraš i pet minuta šišti).

EDIT:
Kod Anđelka je ovaj sa aktivnim ugljenom oko 10 kuna skuplji, što je na 10 tisuća km ništa.

mamut

C5
Donator foruma
ma imam i sad taj s aktivnim ugljenom, prošle godine stavio

znači da rezimiram

Ulje + filter ulja + filter kabine/peludi

a svake 2 godine dodam filter goriva + filter zraka

jesam ja to dobro skopčo? :D

Cutac

Prèkaroš
Zavisi od filtera.
Platnene tipa K&N treba čistiti i prati nekim njihovim sredstvom, ovaj moj treba svaki redovni, a opet mozes isti imati 5 godina.

Vidi koje imas i kako se ponasaju. Mozda vozis u uvijetima da se zapusi za 6 mjeseci. Karikiram :D

mamut

C5
Donator foruma
a čekaj o čemu pričaš sa slike, fitler zraka ili kabine/peludi? vidiš da me to buni :D

jedan se mijenja ajmo reć svake godine a drugi svaki drugi servis, tak kažu, e sad koji je kad ubij me :D

Cutac

Prèkaroš
Ovo narancasto-zuto je filter zraka za motor. Taj je kartonski i kad se zapusi, baca se. Radi svega sto leti zrakom, dobro je ponekad ga izvaditi i ocistiti ako ima komada necega.
Ovo u crnoj kutiji je filter zraka kabine. Ja imam sa aktivnim ugljenom, ali ne Champion i pise da se mijenja svakih 10 tisuca km. Njega isto mozes ispuhati.

OEM za motor ja mislim da Valeo proizvodi i treba kod njih vidjeti kada je preporuceni interval zamjene(ili u servisnoj), a za Champion isto tako.
Neki se drze servisne, neki proizvodjaca, neki svoje zamisli.
Ja za filter kabine slusam proizvodjaca, a filter zraka motora mijenjam na redovnom.

Opet, to zavisi od uvijeta. Nece filter biti jednako zapusen ako ga se vozi po Floridi ili po Saudijskoj Arabiji.

ZlatkoC4

Well-known member
Ulje + filter ulja + filter kabine/peludi
Svake godine mjenjaš upravo kako si sad napisao
a svake 2 godine dodam filter goriva + filter zraka
i ovo ti je točno za filter zraka i nafte.svake dvije god. za zračni filter motora je preporuka da ne prjeđe 30tkm između dvije izmjene. inaće je po servisnoj predviđen na 40tkm
tako je i preporučeno za HDI motore

Cutac je benz. :grin:

mamut

C5
Donator foruma
ja imam obična sjedala, nisu koža, na nekim mjestima su nekakve mrlje, što preporučate? da derem po čarliju ili ima nešto sofisticiranije

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Imaš one namjenske sprejeve sa pjenom, odrade posao. Ili za početak uzmi malo deterđenta za veš i udri četkicom za zube, možda prođe...

Na vrh