evo mojih par crtica o autu nakon godinu dana i 2 mjeseca, nekih 15ak tisuća km
mjenjač - famozni robotizirani, podjeljenog sam mišljenja o njemu, ubiti stvar je jednostavna, odličan za autoput i putovanja, ne baš tako odličan za po gradu di si stalno prva-druga brzina, baš je neki mušičav u prvoj, vjerojatno na autu od 800kg to bolje izgleda, ovaj od tonu i pol ga zeza malo, ali sve u svemu zadovoljan sam, radije robot nego da sam moram mijenjat, baš sam navikao na tu ''slobodu'', a na mušice navikneš
udobnost - klasična fotelja, ja nemam hidrauliku i stvarno je udoban, ko god se vozio samnom, hvali udobnost i općenito kako prolazi neravnine te tišinu u kabini, jedinu zamjerku imam na mjesta odostraga, po meni za tolki auto iza ima pre malo mjesta..uvije se moram pomicat naprijed da netko sjedne iza mene
kvarovi - svi više manje znaju da sam na ovom polju bio slabe sreće, dvomaseni zamašnjak i kuplung, dizne, bilo je tu oko 15.000kn ulaganja nakon kupovine, ali ajde nadam se da ću sada biti miran uz redovno održavanje, oprostit ću mu ove kvarove, sve je to više manje potrošni materijal ali da me bar nisu zadesili u prvoj godini svi za redom bilo bi lakše
potrošnja - otvorena cesta ~5.4L, grad ~7.6L, ja zadovoljan, s obzirom da je 1.6 motor a auto težak..treba to i pomaknut s mjesta
interijer - jako mi se sviđa, možda tu i tamo koji cvrčak, pogotovo u naslonjaču za ruku..ali prednja konzola sa navigacijom mi je super..odrađuje posao odlično. zamjerku imam da nema u sredini nikakvo mjesta doslovno nizašto, bilo što..nemoš ni vodu stavit, tu su malo mogli više pripazit u autu te veličine. Volan je trebao navikavanje, čude se i suvozači kako je čudno što dio volana ostaje fiksan dok se okreće..najviše me truba mučila, sto puta sam lupio po sredini volana da potrubim ali ništa se nije desilo
eksterijer - tu sam bez riječi..da svim autima maknu embleme, da nema BMW, Mercedes, Audi itd. itd. ja bih se najviše okrenuo za C5 X7, svaka čast, pogotovo na prekrasnoj guzici
općenito vožnja - ja vozim onako ''krstareći'' fino, lagano, uživam..nema ganjanja niti me to privlači, zato mi ovaj 1.6 motor ni najmanje ne smeta..baš uživam i ovaj auto i jeste za takvu vožnju tako da sam se u to uklopio bez problema
dodao bih još da francuzima zamjeram dimenzije guma, u mojoj glavnoj dimenziji 225/60/R16 naš veliki distributer guma poput recimo Vulkala ima dvije ljetne dimenzije, Nokian i Petlas..neznam zašto je morala biti baš tako egzotična dimenzija al ok, nije smak svijeta al eto, volio bih da su dimenzije nešto malo više zastupljenije
budućnost - ostajem ako bog da s ovim autom još par godina sigurno, mlad sam, želje postoje, uvijek sam si zamišljao posjedovati E klasu, no to će pričekati, nebih imao ništa protiv ni nekog novog C5, ali kako redizajna vjerojatno neće biti u ovom obliku, vidjet ćemo što će budućnost na tom polju donijeti. smatram da je ovaj C5 za moj prvi auto visoko postavio letvicu za sve buduće, pa će to biti teško nadmašiti