znači bitno samo da je za c4? Ili mora biti za tu opremu?
Nisam to rekao jer ne znam. Pretpostavljam da je dovoljno samo da je od C4, jer podržana oprema obično zavisi od ugrađene opreme i njene instalacije i softvera, tj. da li je uključena u softveru. I trebalo bi naravno od oka pregledati da li je to uopšte ista verzija uređaja.
Ne znam da li postoji više različitih verzija hardvera tih modula, ili svi sve podržavaju a razlika je samo u softveru.
Npr. kod Forda, GEM modul (General Electrical Module) koji je ekvivalent BSI-u postoji u 4-5 različitih varijanti. Razlikuju se po količini ugrađenih komponenti (releji, MOSFETi, pinovi konektora) ali se takođe mogu lako razlikovati po broju dijela koji piše na njima, ko zna naravno. To mi je inače tolika glupost, najviše jer je cijena tih svih dodatnih komponenti smiješna. Samo sebi prave komplikacije. Tako da ne znam kakva je situacija kod Citroena što se toga tiče. I mene to zanima.
U svakom slučaju mislim da ne može ništa strašno biti ako se stavi BSI koji podržava više funkcija od trenutnog. Sve trenutne funkcije bi trebale raditi. U slučaju da podržava manje od trenutnog, dio funkcija jednostavno neće funkcionisati. Barem bi tako trebalo.