jel to otpalo sto su ti ona djeca polomila?
E ne znam, možda. Pukla je plastika ispod branika, na slici crvena. Koliko ja kužim, zrak ulazi kroz rupe na strelici i stišće plastiku kao spojler i zrak od ispod auta ju gura gore. Vjerojatno je došlo do nečega što je uzrokovalo naglu promjenu tlaka + mogućnost da je plastika napukla ili negdje iskočila kada je branik udaren.
Uglavnom, vozio sam 105 cijelim putem i na jednom dijelu 130-140 i nakon minutu, dvije, TRAS, nešto pukne, pogledam u retrovizor, komadići plastike lete svuda, auto iza prođe ispred, suvozač gleda i da palac gore da je sve u redu.
Nastavim voziti km-dva i stanem, izađem i skužim da plastike nema, ali da je ostao komad koji je nekako zapeo da je naslonio oplatu blatobrana na gumu! Guma pokrivena plastikom, a oplata otopljena od trenja. Reko šta ću, krenem rezati oplatu da mogu voziti dalje. Tad sam se uvjerio kako je oštar asfalt na autocesti jer sam se sav rasjekao na njega.
Auto normalno vozi, za divno čudo nije oštetilo ništa vitalno na autu, a kada je puklo, nešto mi je podletilo pod kotač i ne znam kako nisam odletio van sa ceste.
Jako neugodno iskustvo i to kada budem sređivao ću omotati plastiku u ljepljivu traku i učvrstiti sve plastike oko branika na još nekoliko mjesta, pa makar plastičnim vezicama, kako god izgledalo.
No, s pozitivne strane, za skidanje rezonatora usisa bih tu plastiku koja se raspala morao skidati. Sad ne moram!
E da, doma sam išao napraviti burnout da očistim gumu, ali nisam uspio, samo sam kvačilo spalio
Valjda gume prejako drže