Neobavezni razgovori 💬

Spawn

Well-known member
Novi modeli peugeota su mi za 10. Ovaj 508 je vrh. Kad sam ga ugledao imao sam osjecaj kao kad sam ugledao c5 2008. Samo da ga uzivo vidim pa bumo vidjeli :)

Posljednje uređivanje:

markan1000

Well-known member
lijep auto. doduơe ovo je gt verzija pa treba vidjeti i neku običniju varijantu. jedva čekam zg show da vidim ơto će se sve pojaviti tamo! ali ovo ide tek 2019. ako sam dobro shvatio?

doktor1

New member
U zadnje vrijeme Peugeot pravi oĆĄtar iskorak u dizajnu automobila. Moram priznati da 3008 izgleda brutalno dobro i odavno me neko auto nije tako dirnulo.

Cutac

PrĂškaroĆĄ
Meni jedino ove kljove ala Talisman bodu oči(pun not intended), ali osim toga, prekrasan auto. Ne znam kad je zadnji put netko napravio tako lijep mainstream auto.

sir.Oliver

Well-known member
pobogu ljudi .... ali ta stvar grije a ne hladi ... ĆĄto onda hladnjak ? radijator je logičniĂ­je ... ili ja moĆŸda grijeĆĄim ?

ivan222

Well-known member
UredniĆĄtvo foruma
Donator foruma
Istu stvar rade i hladnjak i radijator i kiler, griju svoju okolinu :D
Mislim da je naziv nebitan dok se svi razumijemo, praktički su istoznačnice.

No filozofirati uvijek moĆŸemo :grin:

Riječ radijator je iste ''kvalitete'' kao i kiler, obje su posuđenice iz stranih jezika.

Onda moĆŸemo ići i drugim smjerom, pa reći da je riječ radijator potpuno pogreĆĄna, jer je u pitanju konvekcija, a puno manje toplinska radijacija.

Meni je kiler i dalje najspretnija :whistling:

bjelivuk

Well-known member
UredniĆĄtvo foruma
Al s baterijama smo zapeli u 70ima. Neznam dali postoji iti jedna druga tehnologija sa takvim zastojem razvoju, vrlo interesantno
Mislim da nam za napredak nedostaje joĆĄ nekoliko elemenata s periodonog sustava koje tek treba otkriti. :)

Milosh

Test
Da, s elektromotorima smo doĆĄli jako daleko u razvoju, oni nisu problem. Al s baterijama smo zapeli u 70ima. Neznam dali postoji iti jedna druga tehnologija sa takvim zastojem razvoju, vrlo interesantno
Otkud ti to da smo zapeli u 70-ima?

Da, sporo se razvijaju nove, ali danaĆĄnje baterije su neuporedivo efikasnije od starih, a prve litijumske su se pojavile 90-ih. Zato danas moĆŸeĆĄ u dĆŸepu imati bateriju za koju bi ti prije 30 god. trebao manji akumulator. A danaĆĄnji telefoni troĆĄe toliko struje da kad bi u njima bile stare baterije, mogli bi raditi max sat-dva, ili bi imali par kg i autonomiji danaĆĄnjih telefona.

Doomsday

U prolazu...
Jel se meni čini ili je nestalo postova o Rimac C2 iz ove teme...? :thinking:

:whistling:

P.S. UPS...!!!

Izgleda da sam uletio upola moderacije...

Sorry...

:D

ivan222

Well-known member
UredniĆĄtvo foruma
Donator foruma
Mislio sam na Litij kao ideju, jasno produkcija je doĆĄla kasnije.
Ali u 2018 nema bolje ideje od te, kao ĆĄto vuk kaĆŸe, fali nam novi element.
Joơ gore, brdo uređaja koje koristimo svaki dan pogoni joơ starija idea iz 19. stoljeća (cink).

Sa ovim primjerima baterije i mobitela, opisujeơ taj skok koji se desio između gore navedenih tehnologija. I ok, to je bio opipljiv skok... Makar ta ''nova'' tehnologija nije u potpunosti izgurala staru.
I nakon toga niĆĄta bitno (u smislu da bi utjecalo na trĆŸiĆĄte) se nije desilo.

Veći utjecaj je napravljen sa smanjenjom potroơnje uređaja, nego ơto se sama efikasnos baterija digla. No i uz to, i dalje se punjenja se računaju sa satima, a ajfoni i slični mogu samo maơtati o recimo tjedan dana rada. Ili elektro auti... da dobijeơ doseg Dacie dci, trebaơ bateriju od barem pola milijuna kuna.

BeĆŸična struja bi sve rijeĆĄila, ali novog Tesle nema

bjelivuk

Well-known member
UredniĆĄtvo foruma
BeĆŸična struja bi sve rijeĆĄila, ali novog Tesle nema
BeĆŸićna struje bi trebala biti budućnost. Besplatna, neograničena i dostupna svugdje. Samo, hbg, tko bi investirao u neĆĄto ĆĄto je besplatno. :)

ivan222

Well-known member
UredniĆĄtvo foruma
Donator foruma
Vidiơ taj detalj me muči, besplatna. To mi je ko enonomistu SF :D
Mislim da će uvijek biti infrastrukture koju će trebati stvoriti i odrĆŸavati. Ne mora to biti niĆĄta dramatično, moĆŸda recimo bude u cijeni svakog el. uređaja ubrojeno, bubam, 1€ za potrebe infrastrukture.
S jedne strane bi skupili dosta (milijarde proizvoda), a pojedinačno ne utječe puno na cijenu.

Na vrh