Neobavezni razgovori (stara tema)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Automatic

Well-known member
Re: Neobavezni razgovori

Dajte dečki po vama budu limari i lakireri propali .Nek slobodno auti malo hrđaju i nek se malo kvare da i mi imamo posla.

deda

New member

Kak ne,tko više limari i farba trule i hrđave aute,sve se to hiće u smeće,ne isplati se ni farbu kupiti za Xsaru,kolka joj je vrijednost na tržištu,dakle treba ju čuvati da što dulje traje i onda snjom u Cios.

zujo

New member

Deda, ne brinite, moja Xsara ima kraljevski tretman. Ima čak dvije garaže, ima bolji komfor nego ja!:grin:

U toplu garažu ide samo ako je puna snijega i leda kad dođem doma, ili ako je vani jako hladno. 99% vremena je u "ljetnoj" garaži. To je garaža obijena daskama i bez vrata tako da ima cirkulaciju zraka a ne može vjetar nanijeti kišu pod krov. To sam napravio odmah čim sam kupio auto i tu je uvijek kad sam doma. Evo, i danas sam je isprao od soli i bilo je dovoljno toplo vani da se posuši od vode i sad sam je spremio tu pod krov. Inače nisam picajzla i ne smeta me ako u autu ima koja mrvica na podu ili ako je izvana malo prašnjav ali kad su "bitne" stvari u pitanju, npr. izmjena ulja, ispiranje od soli i sl. tu sam vrlo pedantan i pravovremen.

quadrolg

Member

kaj ti tolko brineš pa nebude xsara zahrđala, barem ja nisam nikad vidil neku koja je, moja je 2002 god i nema grama hrđe na njoj, dobro možda malo kod rezervne gume i to je to, ne vjerujem da joj sol može naštetit, nije to golf 3 da zahrđa prek zime :D

zujo

New member

Pred dvije godine sam morao mijenjati pragove i pod je bio dosta hrđav pa je stavljen bitumen.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma

Krky, na šta ti liči onaj tanki lim ispod pragova? Moji se peglaju polako uz prag heheh

Pred svaku zimu prođem di god mogu auto pređem sa ovim sprejevima za zaštitu... i zasad ne baca nidje hrđu još... al i mlad je on još za te stvari. Koliko pomaže godine će pokazat heheh

Mada pati dosta po zimi... stalno u snjegu, soli i blatu :D

Automatic

Well-known member

E kad smo već kod šljivika ,tak sam ja kupil u slavoniji asconu (vidio sliku),napravim uplatu i za mjesec dana idem po nju.Dođem a ono hrpa truleži na dvorištu.Pitam kaj se dogodilo ,a ženska mi kaže da je slika malo starija(6 godina ranije),ali je auto stajao u bašći par godina pa ga ona ipak malo izbigecala za mene.

Dalibor

Dado Tornado

jedna aktualna melodija za forumaše iz BiH :grin:

[ame="http://youtu.be/w5bu5ENvohM"]http://youtu.be/w5bu5ENvohM[/ame]

Dalibor

Dado Tornado

ima li netko iskustva sa pokretanjem web stranice, koja je redom procedura, i kojim tempom sve skupa ide?!

prije 10tak godina sam malo radio u HTML-u, pa me zanima može li se sastaviti jednostavna stranica od novijih tehnika izrade web stranica ili je jako komplicirano?!

zanimaju me stranice tipa raznih oglasnika, tako da korisnici mogu staviti svoje oglase :)

Nono

Èlan

Prvo i najvažnije, moraš naći hosting firmu. Znači, na čijem će serveru biti tvoje stranice. Ta hosting firma će ti, u principu, dati sve alate (programe) za kreiranje stranice i za kasnije praćenje rada i održavanje. Ta će ti firma ujedno za tvoj račun, prijaviti domenu. Ime domene moraš, također, dobro promisliti unaprijed. Razne se usluge nude na tržištu, pa se zato dobro pripremi prije nego napraviš prvi korak. Npr. važno je koliko će ti diskovnog prostora dati ili kakva su ograničenja kod bandwith-a (kakav će biti mogući promet na stranici). Moraš istražiti i kakva su iskustva drugih korisnika i što pokazuju statistike vezano za pouzdanost hosting firme. Ako će im server, na kojem će biti tvoje stranice, biti preslab ili preopterećen onda to neće biti dobro. Svoje stranice sam otvorio prije malo više od godinu dana, ali sam dobrih mjesec dana istraživao gdje to sve započeti. Skoro da zaboravim, cijena je bitan faktor i postoje velike razlike. Sve skupa kad se zbroji odlučio sam se za http://www.webhostinghub.com/ i zadovoljan sam. Ti vidi gdje će ti biti najbolje, samo dobro promisli prije nego kreneš. U ovoj, prvoj fazi, su greške najskuplje i zato ih ne smije biti.
Što se tiće drugog pitanja, dobiti ćeš na raspologanje razne programe za izradu stranica. Nije to preteško, ali sve ovisi o tebi. Kažeš nekog iskustva imaš. To će ti olakšati stvari i za desetak dana ćeš sve znati.
U vezi oglasa, što tebe zanima, ne znam pa ne mogu pomoći. Naći ćeš negdje.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

Dalibor

Dado Tornado

super, hvala ti :palac-gore:

jesu li to neki WYSIWYG editori koje se dobije sa web hostingu kojeg si spomnuo?
prilikom svojeg istraživanja jesi li naišao na zanimljive hrvatske hostinge?

ja se pitam koliko zapravo komplicira web stranicu to što korisnici mogu otvarati račune i postati svoje obavijesti i oglase, to mi se čini komplicirano... ko zna možda postoji nešto u obliku vbulletin foruma, sa šprancom po kojoj se nešto radi :hmmm:

Nono

Èlan

Ma dobiš razne editore razvrstane po kategorijama kao npr: blog, oglašavanje, forumi itd itd. WYSIWYG da. Nema da ti fali. Èini mi se da ne možeš izmisliti nešto što ne postoji.
Onda dodatno; kao što danas imaš za internet browsere razne dodatke (add-ons) ili stotine programa za smartphone, tako imaš i tu puno programa koji ti olakšavaju život. Besplatnih.
HR hosting je bio uvjerljivo skuplji i nepovoljniji nego američki u vrijeme kad sam to istraživao.

Nono

Èlan

Da, hosting firma će ti prijaviti domenu tipa: domena.com, domena.org itd. Carnet ti treba samo ako hoćeš domena.hr.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh