Re: Neobavezni razgovori
Prvo i najvažnije, moraš naći hosting firmu. Znači, na čijem će serveru biti tvoje stranice. Ta hosting firma će ti, u principu, dati sve alate (programe) za kreiranje stranice i za kasnije praćenje rada i održavanje. Ta će ti firma ujedno za tvoj račun, prijaviti domenu. Ime domene moraš, također, dobro promisliti unaprijed. Razne se usluge nude na tržištu, pa se zato dobro pripremi prije nego napraviš prvi korak. Npr. važno je koliko će ti diskovnog prostora dati ili kakva su ograničenja kod bandwith-a (kakav će biti mogući promet na stranici). Moraš istražiti i kakva su iskustva drugih korisnika i što pokazuju statistike vezano za pouzdanost hosting firme. Ako će im server, na kojem će biti tvoje stranice, biti preslab ili preopterećen onda to neće biti dobro. Svoje stranice sam otvorio prije malo više od godinu dana, ali sam dobrih mjesec dana istraživao gdje to sve započeti. Skoro da zaboravim, cijena je bitan faktor i postoje velike razlike. Sve skupa kad se zbroji odlučio sam se za
http://www.webhostinghub.com/ i zadovoljan sam. Ti vidi gdje će ti biti najbolje, samo dobro promisli prije nego kreneš. U ovoj, prvoj fazi, su greške najskuplje i zato ih ne smije biti.
Što se tiće drugog pitanja, dobiti ćeš na raspologanje razne programe za izradu stranica. Nije to preteško, ali sve ovisi o tebi. Kažeš nekog iskustva imaš. To će ti olakšati stvari i za desetak dana ćeš sve znati.
U vezi oglasa, što tebe zanima, ne znam pa ne mogu pomoći. Naći ćeš negdje.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao.