Nije na silu. Vidiš da su restorani i kafići gdje je kava 30+ kuna u sezoni i van nje krcati. Znači, tržišta za šalicu kave od 30+ kuna ima. Èak i previše. To nije loše.oni hoće silom stvoriti balkanski Monte Karlo.
Nije na silu. Vidiš da su restorani i kafići gdje je kava 30+ kuna u sezoni i van nje krcati. Znači, tržišta za šalicu kave od 30+ kuna ima. Èak i previše. To nije loše.oni hoće silom stvoriti balkanski Monte Karlo.
nije loše ako si došao kruzerom iz sad. ali ako si klasični obiteljski čovjek iz RH onda je previše. taj turist je u prolazu. a naši domaći ljudi si to ne mogu priuštiti i pokazati Dubrovnik svojoj obitelji. osim putem tv.:grin:To nije loše.
Ne pokazuješ Dubrovnik iz kafića. Nije uvedena pretplata za šetnju Dubrovnikom. Dubrovčai žive od turizma. Turizam nam je glavna industrijska grana. Osim toga, kao i nama ovdje u Istri. Da nam nije toga i malo poljoprivrede...a naši domaći ljudi si to ne mogu priuštiti i pokazati Dubrovnik svojoj obitelji.
Ak0o vodiš obitelj na tako mjesto kao što je to Dubrovnik ideš znači obići i zidine koje su također za peteročlanu obitelj skoro pa badava što ćeš proći starom jezgrom i nećeš nešto pojesti i popiti već ćeš okolo lunjati nakon sati razgledavanja, gdje ćeš nešto naći jeftinije i ako nađeš.Ne pokazuješ Dubrovnik iz kafića. Nije uvedena pretplata za šetnju Dubrovnikom.
i mi smo za samo-održivost samo što je problem što se Dubrovnik ne održava samostalno već i iz proračuna RH. A svake godine imaju sve veći priljev sredstava a redovno i dalje uzimaju pare iz Proračuna. a ne vide se nikakvi pomaci u obnavljanju kulturne baštine osim onga djela gdje uzimaju novac iz EU fondova za zaštitu kulturne baštine. pa me zanima gdje taj golemi pračun onda završi ?Ja sam prije za financijsku samoodrživost kulturne baštine umjesto
Ja sam isto prijavljen na minimalac i ne pada mi napamet drugačije. Radio sam izračun i žao mi je što oduvijek nisam bio na minimalcu. Razlika u mirovini, ako tada uopće bude mirovina, će mi biti oko 100-200 kn. Znači, mirovinski stup je bacanje novaca u šuplju vreću.radnici im većinom prijavljeni na minimalcu a takva će im i mirovina biti.
Švicarska je uspostavljena danas na krupnom kapitalu. Nezaposlenost u 2015. u CH je bila 3,8 posto. Brojka ispod frikcijske nezaposlenosti (5 posto). Možemo komtono reći da nema nezaposlenih. Pa, kako to? U liberalnoj zemlji zločestog kapitalizma.Da se ovako barem štite mali ljudi i radnička prava kao što se opravdavaju stalno oni koji ništa ne pridonose boljitku malog čovjeka. onda bih ljudi bolje ćživjeli kad bih stali iza malog čovjeka a ne krupnog kapitala.