Nisu Citroëni, ali su zanimljivi

Randy5

Active member
Na žalost, 125 PZ bio je blijeda kopija Fiata 125 koji je imao četvrtasta svijetla naprijed i okrugle instrumente. Poljska Zastava imala je instrumentnu ploču od Fiata 1300, iako su ugrađivali i mašine od 1.5 litre obujma, za razliku od Fiata koji je ugrađivao 1600 i (mislim) 2000 ccm. Isto tako, svi Pezejci koje sam vidio imali su mjenjač gore. 125 P je imao plastičnu instrumentnu tablu i ručicu mjenjača između sjedala i veća, vodoravna stražnja svjetla.
Ovaj auto nadam se ima i drugačiji ovjes, jer ne znam kako bi 300 konja prenijele na podlogu lisnate opruge i kruta zadnja osovina bez da kotači ne počnu poskakivati po cesti.
Ti si, Deda, vozil u ono doba bolje mašine, a ja sam se kao klinac palil na Škode, Stojadine, Pezejce, Pejce i Tristače jer su to vozili susjedi.
PZ 125 smo imali od '73 - '84.godine, na njemu sam se naučio voziti pa zato malo nostalgije. Kad se sjetim njegove potrošnje, mine me želja.

deda

New member
Imal sam i ja 125p i to dva komada.Navozil sam se u njima do mile volje.Jedan od rijetkih auta u ono doba koji se nikada nije kvaril,ama skoro nikad niš osim nekoliko beznačajnih sitnica.I nije puno tošil,od 10 do 12 l plina,a teral sam ih ko vrag grešnu dušu.

Franz

Well-known member
Ovog su pošteno "krovirali", ali iz MUP-a nema očitovanja kako se uništilo vozilo kupljeno našim novcem.

Stavili su ga na njuškalo na 7,700 EUR. :D :D Komedija!

deda

New member
Nisu se otvorili jer auto nije nigdje zveknuo,samo se isprevrtao.
Inače pametnima ni ne treba pojas,a :cenzura::cenzura::cenzura::cenzura::cenzura:ama neće ništa pomoći.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Neznam, meni ne leži taj japanski dizajn... imaju lijepih modela kroz povjest, al većinom su mi jeftinog i plastičnog izgleda koji brzo dosadi, bez nekog identiteta. Kao i ovo... Izgleda ko ulickana Mazda, što je smješno pošto je Nissan.
Sigurno ga neće spominjati u kakvim udžbenicima automobilskog dizajna.

Stavi ga uz C6, i sumnjam da bi ga itko primjetio.

Na vrh