Odabir akumulatora - trilema

Pankoz

Active member
Ja jos majne ali gledam sad da kupim akumulator i tu se spominje msm 3 neke vrste start-stop sistema akumulatora. Nije ist start-stop kod pikasa i bmw-a..
Koliko sam načitan,a možda i grešim, mogu da se razlikuju samo po amperaži i udarnoj snazi.Eventualno da li je tip EFB ili AGM akumulatora za start stop.
Odakle uopšte ideja da se za BMW proizvode različiti akumulatori u odnosu na druga vozila?

Milosh

Test
Ja isto mislim da je to sve isto, tj postoje EFB i AGM što se tiče tehnologije. To treba gledati i naravno kapacitet i udarnu struju.

Srdjan_Va

Member
Koliko sam načitan,a možda i grešim, mogu da se razlikuju samo po amperaži i udarnoj snazi.Eventualno da li je tip EFB ili AGM akumulatora za start stop.
Odakle uopšte ideja da se za BMW proizvode različiti akumulatori u odnosu na druga vozila?
OK, na taj tip EFB I AGM sam i mislio, koji tip je kod pikasa?

nero81

Well-known member
Donator foruma
Na mome GP 2019 ss je sada EFB varta unutra. Ne znam da li je to prva ugradnja. To bi trrbalo pisat negdje, a ne ovako.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Sad vidjeh; na mom DS5 piše tip akumulatora na onoj naljepnici na B stupu, gdje su info o tlaku zraka u gumama, kôd boje itd.
Dobro dođe jer je akumulator sav zamotan i ne vidi se ništa na njemu…

Prilozi

Na vrh