Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Zmix

New member
Moj jako dobar drugar drži prodavnicu auto delova u BP i mogu ti reći da je skroz OK, ja se kod njega snabdevam. :)
Èak mu je redovna mušterija i jedan moj drugar iz Virovitice (zna Matija o kome se radi... :grin:) i samo kod njega kupuje ulje, filtere i ostalo.

zoran37

New member
Sava eskimo S3 je zakon guma za naše terene. Iz iskustva znam, radio sam na skeli nekoliko godina (prevozio aute, traktore, kamioniće preko rijeke Save sa jedne obale na drugu) na izlazima je minimalno prilazna rampa 10%, dužine i po 100-tinjak metara i ni jedan auto sa tim markama zimskih guma nije išao van kad zapada snjeg bez guranja osim auta sa savom. Nije neka kvaliteta gume al je zato pouzdana u ovakvim situacijama a za tu cjenu je više nego odlična guma.

ZVAJ

Skoro zreo
Moj jako dobar drugar drži prodavnicu auto delova u BP i mogu ti reći da je skroz OK, ja se kod njega snabdevam.
Èak mu je redovna mušterija i jedan moj drugar iz Virovitice (zna Matija o kome se radi... ) i samo kod njega kupuje ulje, filtere i ostalo.
Sad još samo da utvrdim kojim putem mi je bliže... Kompom na BAč pa dalje, ili okolo preko Iloka. Pa na proljeće put pod noge tj. pod gume :)

Damaj

Active member
Evo i ja sam obukao svoga Citrača u zimske gume - isto kao i kolega Zvaj, Good year Ultragrip 8, 580 kn po gumi, sve uračunato - montaža, demontaža, balansiranje i novi ventili, kupljeno i montirano u "Vulko" Vinkovci. zABORAVIO NAPISATI DIMENZIJE GUMA- 195 X 65 X 15.

Posljednje uređivanje:

Marko

Well-known member
Pitanje za ljetne gume - dimenzija koja dolazi u obzir 195/50/15, koju turbo-ultra-drži-nabrijano gumu bi preporučili (obavezno da drži ko kuga, da je gumena a ne eco šit)? Gledam te testove, sama sranja pišu malo ovak malo onak da čujem vas! Dosad tjerao toyo t1r i bio zadovoljan ali bi probao nešto drugo, bolje?

Konti sport cont. nema u toj dimenziji, tu je konti premium kontakt 2, mišlen pilot eksalto 2, pišu da kao vredeštajn sporttrak 3 da nekaj vrijedi... Pišite, ide se u kupovinu uskoro!!!

deda

New member
Imaš kod mene yokohamu S drive ,550kn ili gumu koja ide na Lotus AD 08 ,dojde 850KN,gume drže bolesno,dečki ih điraju za brdske trke.

Zmix

New member
Dimenzija guma na mom Saxu su 165/65 R14 a na Renaultu su 175/65 R14.
Hteo bih da prebacim točkove sa Saxa na Renault i obrnuto sa Renaulta na Saxa pa me interesuje da li je to izvodljivo i koliki je ET (da li paše)? :cool:

deda

New member
Saxo serije I je imao 3x98,osim VTSa.Serija II je imala 4 rupe svi modeli.Svi Citrači koji imaju 4 rupe imaju 4x108 ,a Renoli imaju 4x100.

Torban Truba

New member
I nemoj da ti padne na pamet te nove dvije staviš napred,obavezno otraga,a napred metni ove kaj su bile na zadnjim kotačima.
A zašto to? :wtf:
NIje da sam odveč genijalnog ima....

Brabonjak!!

Evo jednog genijalnog još nečuvenog pitanja cestovnog asa!!

Dakle, sretne dimenzije 195/55/15, koje su skuplje od ostalih anti 55 dimenzija, pa sad svatko nešto trubi , stavi 185/60/15 ili nešto drugo takvo.

Da li se to smije i jeli to uopće pametno? Kako se takva guma ponaša u zavoju?

Što kupiti pametno , a jeftino za normalne pare?

Pitanje genijalno broj dva:

Na koliko uopće pumpati takve gume? 2,2 ; 2,3 ; 5,8 WTF?

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
A zašto to?
Zato jer tak mora bit..

Dakle, sretne dimenzije 195/55/15, koje su skuplje od ostalih anti 55 dimenzija, pa sad svatko nešto trubi , stavi 185/60/15 ili nešto drugo takvo.

Da li se to smije i jeli to uopće pametno? Kako se takva guma ponaša u zavoju?

Što kupiti pametno , a jeftino za normalne pare?
Nemoj kemijat s gumama puno..drž se onog kaj ti je na autu..
Jeftino i normalno ?? kod nas teško..odi u SLo

Na koliko uopće pumpati takve gume? 2,2 ; 2,3 ; 5,8 WTF?
Na kolko se pumpaju gume,ti piše na štoku od vrata..

Torban Truba

New member
Zato jer tak mora bit..

Nemoj kemijat s gumama puno..drž se onog kaj ti je na autu..
Jeftino i normalno ?? kod nas teško..odi u SLo

Na kolko se pumpaju gume,ti piše na štoku od vrata..
K vrapcu, na štoku od vrata. Viš kako ljudi svašta znaju!!

Pogledal sam na vratima od kupaone, tamo ne piše, dakle negdje na autu bit će:grin:

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
K vrapcu, na štoku od vrata. Viš kako ljudi svašta znaju!!

Pogledal sam na vratima od kupaone, tamo ne piše, dakle negdje na autu bit će:grin:
Možeš još pogledat na vratima od špajze,al najprije buš našel na štoku od auta ROFL

forum

automatski bot
S obzirom da je ova tema zbog zatrpanosti različitim raspravama postala neupotrebljiva, zatvaramo je do daljnjeg.
U međuvremenu ćemo je moderirati.

------------------------
Dopuna:
------------------------

Tema je moderirana.
1. Višak poptuno netematskih postova je uklonjen
2. Ostali tematski specifični postovi su podijeljeni u dvije nove teme:
a. http://www.citroenforum.hr/citrocafe-177/kupnja-i-montaza-guma-u-sloveniji-iskustva-ustede-popusti-akcije-1490/ (Podforum CitroCafé)
b. http://www.citroenforum.hr/citroen-xantia-134/iskustva-i-preporuke-guma-za-xantiu-1489/ (Podforum Citroën Xantia)

Molimo cijenjene forumaše da sve upite tj. rasprave vezane uz dimenzija gume i specifikacija felgi konkretnog Citroen modela otvore zasebne, odnosno koriste postojeće teme unutar podforuma svojeg Citroen modela.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh