Koliko ja znam Wanli je original brend...Imitacija? Kopija?
Ali i kod premium brendova ništa ne znači ako daš više para da imaš top gumu za sve uvjete. Ma i sami znate da te enrđisajver i slična sranja koja su preplavila tržište koja ljudi u velikoj mjeri kupuju i koja su prva ugradnja na nekim modelima vozila su u istom rangu po VOZLJIVOSTI/DRŽANJU kak i te vanilija i čokolada gume. Kupovao sam za svoj pa sam jedva uspio kupiti u redu gumu Briđston koja je bila jedna od rijetkih kaj nije imala taj eko epitet. 195/50/15A svaka ta minorna usteda moze lako dovesti do nemjerljivo vece stete
Ne 50km ali na autoputu se uglavnom vozim 114 .Ni bitno, svaki ima svoje peneze i nek ih troši kak misli da more. Hrvoje Marin možda nema kn da dade 50% više jer je na gumi otisnut premijum brend ali on piše da iz principa neda (a možda je i njemu ta guma dosta jer se vozi 50 km/h konstantno)
Jos gore. A sta npr, ne daj boze, pukne ti Vanilija pri tih 114 km/h na autocesti, mislis da bi dobro prosao? Onda bi pozalio sta nisi kupio citav sleper Contia, a ne 4 kvalitetne gume svakih cca 50tkm.Ne 50km ali na autoputu se uglavnom vozim 114 .
I da, imam i C3 koji se vozi po gradu i za njega trebam bolje gume jer po gradu ima više potrebe na dobrom gumom nego na A1 autocesti na kojoj, uglavnom, nema nikoga.
Jasno, kad gledaš sve ostalo, s gumama se drži ceste, a za (meni) 4 godine dam 1850 kuna (ima još troškova za promjene na sezoni) pa je to ništa u odnosu na sve ostalo. Tako je i sa cijenama recimo motornog ulja.A, gle voziš C5, koji ima 1,5T i ide dve glave,ne nekog rasklimatanog Yugića ili AXa kojem je duša na auspuhu.A gume su jedini kontakt sa cestom,pa sad ak se tu mora šparat ,a gume su samo 2% ukupnog troška eksploatacije auta za prosjećnu kilometražu.