Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Damaj

Active member
Možeš ih baciti i poslije 10tkm, jer dalje su kriminalne. Ja sa svojima prošao nekih 30tk i jučer pred pješačkim malo prikočim a gume zacvilile, uključio se ABS koji je odblokirao nekoliko puta pri brzini od 35km/h. Ovo cviljenje se tako čulo da su se svi okrenuli, a meni neugodno, kao da sam zakočio sa 100. Eto kakve su to gume, toplo vrijeme, a kližu se ko u sred zime.

Automatic

Well-known member
Ma gledao na internetu ,jedni kažu da se guma ne haba,drugi da se rijeđe dopunjuje i ne gubi pritisak,treći da auto manje troši ,,,,,,,,,,meni se j....sa čim je punjena ja ju opet dopunim na benzinskoj a s čim baš me briga.Mislim da je samo dobar epp,nekad bio novitet da se ide određenom vulkanizeru a i dalje 99% vulkića puni gume zrakom.

Dalibor

Dado Tornado
zrak je smjesa plinova od kojih kisik ima jako male atome koje u pogodnim atmosferskim uvjetima gume lako nalaze put kroz nju, tako da punjenje dušikom daje na dulji rok stabilnu kolicinu dušika, a tim i manje kontrola i dopunjavanja KOLIÈINE zraka u gumama

ZlatkoC4

Well-known member
Sa prvim gumama na autu Michelin ljetne sam bio zadovoljan. Te prve Michelin gume su bile 7god. na autu. poslje sam probao staviti Savu to je bila katastrofa. Izdržale su 7mj u dvje ljetne sezone i jedna za drugom poiskakali bruhovi poćeo se auto tresti itd. Jedino Sava zimska Eskimo se dobro pokazala. zadnje ljetne sam stavio goodyear efficientGrip i mogu reči, osim na suhom da su kraljevi na mokrom.
inače uvjek koristim ljeti ljetne, zimi zimske. imam ih na 8 čeličnih felgi. tako da ih se ne oštečiva putem motaže i demontaže.

dosta krače traju gume kad se svaki put skidaju i montiraju na istu felgu.
tao da preporučam da si nabavite komplet dodatnih felgi.

sad sam i na novom naručenom C4 naručio odmah i 4čelične felge za zimu istih dimenzija, a ljetne su alu.

Dobro je da imamo ovakve teme, više ljudi svakako više zna.:palac-gore:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
prijevod im je kriminalno loš... al još bi i prešao preko toga da im najbolje ocijenjene gume nisu Nankang i Sumimoto :D

Krky

Lakerski profesionalac
Došlo vrijeme da se zimure stavljaju, pogotovo ovi u gorskim krajevima :D
Trajalke sam gonio tri zime i jednu cijelu jesen, pa bi ih sad zamjenil sa drugim novim zimskim gumama, pa baš gledam koje da izaberem, nemam baš love da dam 400kn za gumu, do 300kn već nekak..
gledam
Kormorana Snowpro :271kn 69dba
Debica Frigo :294kn 70dba
Sava s3 :299kn 68dba
40kn skuplja Fulda Montero3 :341kn 68dba
El ima ko od vas koju od ovih da ju bude kroz koji dan gore del?

Dalibor

Dado Tornado
imam S3, nisam ih još isprobao, u unutrašnjoj hrvatskoj temperatura će se spustiti na duži rok ispod 10° oko 10.11., onda ću ih staviti :)

dodatak :D pogledao sam jutarnje temperature za idućih deset dana, ipak ću ih ranije namontirati

Krky

Lakerski profesionalac
To si nove navlekel na felge, ili polovne?
Ee kaj je sa onim c3 kaj si rekel da buš kupil?
si to dopelal doma, na njega buš del Savu s3?

Krky

Lakerski profesionalac
Ništ se nisi pohvalil sa C3? :D
el je hdi? koliko km? Kaj si prodal Saxa?

Zel bi Savu s3+ u Plodinama i KTC-u je 175/65/14 309kn a kod Furlana 299kn.
mislim da bude ok, mada pričaju da nije baš po suhom nekaj??
moram još samo dot provjerit da nije star..

Krky

Lakerski profesionalac
Treču godinu su mi dosadile več :D
prvu godinu su bile odlične, drugu godinu dobre, a sad treču baš nisu nekaj, ne slušaju po suhom baš..:surprised::(
a imam kupca za njih, daje mi 700kn za sve 4..:whistling:

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh