Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Krky

Lakerski profesionalac
Kupil je prošle zime te Fulde i prvih 3mj to jest cirka 2tkm su bile ok, a posle veli da su postale bučne, i da na mokrom kad onak, ne pre jako zakoči, auto mu proklizi poprilično..
da treba naglo stat na semaforu, po mokrom sa 50na h, proklizio bi 3m u raskrižje..

Krky

Lakerski profesionalac
Ja drugu zimu za redom šibam na UG9, prošlu zimu prošao sa njima oko15tkm
košta, al i vredi svakog centa..
ovu zimu budem stavil one kaj su bile otraga naprijed, da mi se ravnomjerno troše..
ma da za tih 15tkm i 4mj ne vidim neku potrošenost guma na prednjem kraju, možda za 2%..
mislim da ih budem imal punih 5 zima :D

Jose

predsjednik države
@NodiSa: Pokušao sam poslati PP, ali izgleda da sam još "Lampičar", pa ne moRe. ;)

Uglavnom, danas sam ih kupio, ispale su malo skuplje (154 KM po gumi), ali i dalje mislim da nisam pogriješio.
P.S. Ne mogu ovako javno objaviti gdje sam ih uzeo, jer to nije tržišna cijena, nego je neka vrsta "izvinjenja" prodavača, jer mi nije uspio obezbijediti neki drugi proizvod koji je obećao.

charllie

Active member
E je-iga,sad dosla skvo sposla i zabrana vgorice.
:mad:Moram zutra vrt frezati i jos dost toga mi je splanirala al zato bum ja strajkal,nist od je-aci-e nek si zeme trobrzinca.

Dalibor

Dado Tornado
ako netko planira kupiti zimulje (u narodu poznate i kao "zimske gume"):

(na nekim slikama je pogrešna guma, a cijene mogu varirati oko 10% - moje iskustvo)

Lima

Member
Evo neki dan i ja kupio CrossClimate Michelin 195 65 15, 550 kn bez montaže.
Tihe i dobre na mokrom, budem vidio kako će na snijegu!

goranpo

Member
Iskustvo sa Bridgestone Blizzak LM001 za sad vrlo pozitivno, po suhom i mokrom je guma ok, sad po snijegu, 25-30 cm, sam se vozio i u planine na sanjkanje po djelomično ugaženom snijegu, vozio sam se i po neugaženom snijegu i svugdje sam išao bez straha ili problema, pozitivno iskustvo.

Iskustvo s Michelin crossclimate na snijegu.U subotu uvečer sam se vraćao iz Austrije preko Macelja po snijegu ii odlične su po snijegu.Ivan tjedan po Zagrebu sporednim uličicama istotako ali što su po mokrom dobre to je za nepovjerovat.Samo u usporedbi s ljetnim michelin energy troši pola litre vise

Franz

Well-known member
Praktična upotreba ljetne gume na snijegu uz slabe vozačke sposobnosti. :)

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=GSclMBsBauI[/ame]

Peski1986

New member
Gume Riken Snowtime B2. Tiha i mekana guma. Po mokrom jako dobro drži, ni malo proklizavanja, probal sam ju i testirati na parkiralištu. Kaj se tiće snjega, isto fantastična, friški snjeg, utabani snjieg, skoro pa nema razlike, bez problema ide. Potrošnja je isto, kaj mi je za nepovjerovat. Za to kaj meni treba, samo riječi hvale za ovu gumu.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh