matia03

New member
Re: Iskustva sa C5 2.2 HDi

Ja sam promijenio sada na svom ulje, filter ulja, goriva, kabine i zrak. Cca 400kn, sam sam mjenjao, a frend je kupio dijelove jer ima popust (mehaničar je).

Eh sad..malo mi je papučica gasa bila labava, imala je cca 1cm lufta i bila je niže nego papučica od kočnice, našpanao sam ju i auto ide kao mutav sada :cool:

Druga stvar, isti frend je kupio 2.2hdi karavana s razbijenom glavom, i stavio je drugi motor iz oglasnika i kako nije znao spojiti vakume (čak niti dijafragmu nije spojio) ostavio je tako auto, uglavnom auto ide isto ko mutav :)

I treća stvar, kad stojim ispred auta i gledam motor, onaj višlji vakum sam odpojio (probe radi) i atuo ide puno bolje u nižim okretajima, ali je u nešto višim slab, nemogu otkriti radi čega? :thinking:

Konrad

New member

ne znam o kojem tocno vakumu pricas...btw na citroen Service imas na slici gdje koji vakum treba biti

matia03

New member

Ako sam dobro primjetio, onda je to ovaj pod brojem 71 (višlji).
Vratio sam odmah crijevo, to je bilo samo probe radi.

Mrèela

New member

To bi moglo da je izbijen FAP i tako se radi baypas,kada el. ventil za regulaciju turbine ne radi dobro. Kada ti skineš crevo sa tog ventila klapna je stalno otvorena.

gogi78

New member

ulje je crvenkasto tako mi se čini , dizanje i spuštanje radi besprijekorno , eh da sipam total 9000 5w40 da li se mijenja na 20.000 ili prije neko mijenja tada a neki kažu i prije pa sad neznam

Posljednje uređivanje:

gogi78

New member

Daj mi recite kakva je razlika između mog modela i onoga iz 2006 g. Sa 2.0 hdi koji ima isto konja , da li pati od istih bolesti ili je malo bolji odnosno da su nedostaci uklonjeni

Hrvoje Marin

Active member

2.2 100kw je 2.2, kategorija iznad jer ima kontra ravnotežnu radilicu.

2.0 100kw je nema, ali je ok, i pouzdanost mrvu bolja. servisni intervali duži manja potrošnja.

Burek

New member
C5 2.0 SX HDi 2006

Pozdrav svim vlasnicima i korisnicima foruma,

Evo i mene k vama.

Trenutno se vozim omalenim C3 a budući da smo supruga i ja bili vrijedni treba nam ipak nešto veće :)

Prelistao sam dosadašnje teme al nisam našao nekakav općeniti thread o navedenom modelu stoga sam otvorio isti - ako griješim unaprijed isprike i molba za usmjerenje na pravo mjesto :)

U moru rabljenih automobila, srce me vuče na navedeni model sa 168 tkm. Po meni nekakav okej prosjek za autić od 9 godinica, još čekam pregovore da ga vozim svom majstoru na procjenu.

Želio bih čuti i vaša direktna iskustva, dal se odvažit - ako da zašto da i ako ne zašto ipak ne.

Sve komentare smatram dobrodošlima,

Unaprijed hvala i srdačan pozdrav.

ZlatkoC4

Well-known member
Re: C5 2.0 SX HDi 2006

Dobro nam došao slavonac sve nas je više, pa to su ionako najvedriji i najveseliji ljudi.

Zašto C5? zato što je citroen:grin:
hidraulika, komfor, obiteljski, pouzdanost udobnost uz redovna održavanja auto za 10:hello::palac-gore:

Micija

Diagbox 7,57 Modrièa.Free

Dobar izbor u svakom slucaju! Za moju x7 predracun za veliki servis sa rukama 43o km ili 21o€
Ulje zamjenim za 4o € itd...

Burek

New member

Hvala na dobrodoslici i pozitivnim komentarima :)

Kolko sam ubro semu, treba brinut o hidraulici i FAP-u - kolko je to troska godisnje onako odokativno?

Od ostalih musica spominje se, naravno, elektronika - jel to vise problem u cescem odlasku ka majstoru ili je stvar vise financijske prirode?

marioxos

New member

Odličan motor, mala potrošnja za toliki auto ,udoban, relativno povoljni prema konkurenciji još ako je bez FAP filtera i dobrom stanju nemoj puno razmišljat:grin:

Burek

New member

Danas sam malo detaljnije pregledo vozilo i izgleda super očuvano, al su me pokolebali jer mi nedaju da ga odvezem u svoj servis.. Može bit da je nešto trulo u državi Danskoj.

Jel ima smisla vodit mehaničara da pregledava auto na licu mjesta, jel se daju uočit glavne boljke na oko, bez pregleda u radionici?

Micija

Diagbox 7,57 Modrièa.Free

Hvala na dobrodoslici i pozitivnim komentarima :)

Kolko sam ubro semu, treba brinut o hidraulici i FAP-u - kolko je to troska godisnje onako odokativno?

Od ostalih musica spominje se, naravno, elektronika - jel to vise problem u cescem odlasku ka majstoru ili je stvar vise financijske prirode?
litar aditiva od prilike potrosi na 1ooooo km a kosta oko 40 €,moze da se pere,moze da se przi diagnostikom,meni nikad ne pravi problem fap.
ti uzmi svog majstora sa diagnostikom i kod njega dodjete i sve pregledate.

Burek

New member

Ma izgleda da cu se ipak morat takticki povuc za sad i cekat novu priliku, sumnjiva mi je ta cijela prica sa servisom. Bolje par iljada skuplje platit uredni auto nego da se odmah nakon kupnje moram isprsit na servisu nekog kvara.

Kolko se da ocekivat od tih 2.0 motora? Nadam se bar nekoj brojci od 350 tkm, al da provjerim i s vama.

Znaci nije strava odrzavanje ko sto neki spominju, auto ko auto, svaki je uglavnom trosan :)

ZlatkoC4

Well-known member

Kolko se da ocekivat od tih 2.0 motora? Nadam se bar nekoj brojci od 350 tkm, al da provjerim i s vama.

Znaci nije strava odrzavanje ko sto neki spominju, auto ko auto, svaki je uglavnom trosan
Motor 2.0 radi i više od toga bez problema.
Održavanje nije često niti je pretjerano. večinom se radi o redovnom servisu.
Taj auto je jednostavno odlikaš i svaki je svoj broj opravdao ako je redovno servisiran.

Na vrh