Peugeot 206 1.6 16v

szahtila

Well-known member
slazem se sa mariom...mrtvog dizela nikad vise...
Iskustva su različita. Ja vozim 42 godina, navozao sam se benzinaca, plinaša i dizelaša, od potpuno novih auta do starih 20 godina. Zadnjih 6 godina isključivo dizelaše i ne mogu reći da sam imao nekih problema sa svim tim autima u te 42 godine vezano isključivo uz pogonsko gorivo. Bilo je problema ali obično sa periferijom motora(četkice pokretača, alternatora, propuštanje hladnjaka ili pumpi, poneka cijev, termostat i sl.) Nikad, ali baš nikad nije bilo situacije da me bilo koji od tih auta nije doveo kući. Mora da sam rođen pod sretnom zvijezdom

Ruske

Active member
bome jesi onda
ja sam najvise problema od svih autiju imao sa C4 (benzinac, doduse), a dizela sam srecom imao samo 2, C2 (bez zamjerki, ali stari tip dizela) i clio mk1 koji je bio peri-deri. sve ostalo sta vidim oko sebe i s cime radim svaki dan - zgrazam se na pomisao da posjedujem dizela

2mario2

Well-known member
Eto. Greške sve obrisane, nijedna se nije vratila osim što je ostala greška lambde sonde. Ona i bude ostala pošto nema katalizator više, ali nema veze sa radom motora. Sve radi zasad. Uglavnom, ja sam budala jer sam cijelo vrijeme mogao imati auto bez greške. Išao je frend provjeriti pristisak goriva i imali smo što vidjeti. Pritisak na leru bi morao biti od 3.2 do 3.7 bara, a pod gasom nebi smio pasti nikako ispod 3 bara. Mi smo izmjerili na leru jedva dva bara, a sa davanjem gasa jedva 1.5 bar. Pumpa goriva je cijelo vrijeme bila uzrok mojih problema, a ja idiot ju eto mijenjam sada kao zadnju stavku. Naručena je i kroz koji dan ide montaža i napokon uživanje u "novom" autu

Na vrh